Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 5 mrt 2018

Cryptocurrency VeganCoin wordt betaalmiddel in veganistische natie

Als veganist kan het soms lastig zijn om aan je spullen te komen en al helemaal om te verifiëren of er daadwerkelijk niks dierlijks in zit verwerkt. Als oplossing wordt een technologie aangedragen, waarvan je inmiddels zou denken dat het de hele wereld gaat redden: de blockchain. Jawel, ook veganisten gaan de blockchain op met VeganCoin, de meest diervriendelijke cryptocurrency. 

VeganNation

Het gaat echter niet alleen maar om een cryptocurrency, maar om een hele natie van veganisten. VeganNation om precies te zijn. Dit platform voor een gedecentraliseerde community werd onlangs onthuld. Medeoprichter en CEO van VeganNation, Isaac Thomas, valideert zijn natie met een quote van Tara Fela-Durotoye, welke stelt dat een natie niet gedefinieerd wordt door grenzen, maar door mensen die door een doel en waardensysteem worden worden verenigd en zich inzetten voor een bepaalde visie voor de maatschappij, waarin ze willen leven en welke ze achter willen laten voor de komende generaties.

VeganNation VeganCoin

Blockchain brengt meer transparantie

Volgens deze beschrijving van een natie zou een veganisten natie dus prima kunnen. Thomas geeft aan dat in de veganistische wereld er een grote behoefte is aan transparantie en dat de beste manier om te verifiëren waar bepaalde ingrediënten of producten vandaan komen is door gebruik te maken van een eigen veganistische cryptocurrency. Het idee is om de blockchain technologie in te zetten in combinatie met smart contracts, zodat de benodigde transparantie gegarandeerd kan worden.

koffiebonen

VeganCoin voor veganistische markt

In de praktijk meld je je aan voor het platform en krijg je een soort digitaal paspoort van VeganNation. Er is dan een soort online markt, waar je van alles over de hele wereld kunt kopen met je VeganCoin tokens. Ook is het de bedoeling dat er een platform komt waarbij mensen elkaar kunnen opzoeken om samen maaltijden te delen. Dat zou rond mei al moeten werken en de Initial Coin Offering zou eind maart van start moeten gaan.

Meer veganisten dan Amerikanen

Volgens VeganNation zouder er zo’n 800 miljoen veganisten wereldwijd zijn en als ze allemaal VeganCoin gaan gebruiken, zou de cryptocurrency ook interessant kunnen zijn voor niet veganisten. Het zou dan een behoorlijke natie worden, als je bedenkt dat er in heel Amerika “maar” zo’n  326 miljoen mensen zouden wonen. Wat zou er gebeuren als ze samen zouden komen om een plan voor werelddominantie te bekokstoven? Als je mee wilt doen kun je via de VeganNation website je emailadres achterlaten om een berichtje te krijgen wanneer er dingen gaan gebeuren.

VeganNation

Een andere manier om er zeker van te zijn van bijvoorbeeld je eten vandaan komt en of er niks dierlijks in verwerkt zit, is om het zelf te verzamelen. Deze app helpt je meteen op weg met het vinden van voedsel in de natuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Inverse

Reageer op artikel:
Cryptocurrency VeganCoin wordt betaalmiddel in veganistische natie
Sluiten