Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 5 mrt 2015

Veilig én handig: Fujitsu wil telefoons dit jaar nog uitrusten met irisscanners

Telefoons die je ontgrendelt met een vingerafdruk zijn op zich een leuk idee, maar in de praktijk wat minder veilig dan gehoopt. Fujitsu heeft naar eigen zeggen een andere manier gevonden om je telefoon enerzijds te beveiligen, en anderzijds makkelijk toegankelijk te houden. Het bedrijf is van plan om een geavanceerde irisscanner in z’n producten te verwerken.

De irisscan is niet alleen cool vanuit technisch oogpunt. De kans is groot dat je afgelopen winter wel eens hebt staan hannesen met je telefoon omdat je handschoenen droeg. Hoeft niet meer! De tech is volgens Fujitsu gevoelig genoeg om je oog op enige afstand te analyseren, je hoeft je smartphone dus ook niet dicht bij je gezicht te houden.

Fujitsu wil je iris bijvoorbeeld ook koppelen aan accounts die je gebruikt op internet. Om in te loggen hoeft de telefoon alleen je oog maar even te checken. Het is ook een behoorlijk veilige manier om te betalen met je smartphone.

Op het moment ontwikkelt Fujitsu nog een tijdje door, maar men verwacht de techniek nog in het fiscale jaar 2015 te implementeren in smartphones. Een belastingjaar loopt doorgaans een kwartaal achter, dus dan zou het gaan om uiterlijk 31 maart 2016. Interessant vooruitzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Veilig én handig: Fujitsu wil telefoons dit jaar nog uitrusten met irisscanners
Sluiten