Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 mei 2018

Zo hang je gratis de duurste kunst in je huis

De kans is groot dat je weleens hebt gehoord van het veilinghuis Christie’s. Hier worden meer dan eens de meest waanzinnige kunstwerken verkocht. Zo kwam het veilinghuis vorig jaar in het nieuws toen het voor zo’n 380 miljoen euro het schilderij Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci konden verkopen. Voor gewone stervelingen is het natuurlijk onmogelijk om ooit een kunstwerk bij het veilinghuis te kopen. Maar dankzij een uitbreiding van de app die Christie’s gebruikt is het wel mogelijk om een idee te krijgen hoe een kunstwerk in jouw huis er bij zou hangen. Via AR kun je verschillende schilderijen uit de collectie inladen en hem in jouw huis ophangen.

Een echte Van Gogh in je huis dankzij Christie’s

Het is overigens nog niet mogelijk om het voor alle kunstwerken te doen. Christie’s heeft de mogelijkheid toegevoegd voor de veiling die het bedrijf op mei gaat houden. In de app ga je dan naar auctions en scroll je naar beneden om vervolgens te klikken op ‘May 8, The Collection of Peggy and David Rockefeller: 19th and 20th Century Art, Evening Sale’.

Vervolgens kun je verschillende kunstwerken uit die collectie selecteren en ze via de AR-mogelijkheid in jouw huiskamer of restaurant plaatsen. De mensen van Mashable hebben dat ook gedaan. In de onderstaande video zie je hoe dat er uit komt te zien.

Reageer op artikel:
Zo hang je gratis de duurste kunst in je huis
Sluiten