Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 jan 2019

Velvet Buzzsaw trailer: Netflix en Jake Gyllenhaal knallen met thriller

De kunstwereld is op zijn slechtst pretentieus, althans, dat dachten we. Een veelbelovende nieuwe thriller van Netflix laat namelijk zien dat de kunstwereld ook bijzonder dodelijk kan zijn. Maak kennis met Velvet Buzzsaw, de film die Netflix in 2019 op filmgebied ook op de kaart moet gaan zetten.

Netflix Original: Velvet Buzzsaw

Aan het betrokken talent zal het in ieder geval niet liggen. Jake Gyllenhaal speelt de hoofdrol, waarvoor hij opnieuw samenwerkt met regisseur Dan Gilroy. Ze leverden eerder samen het fantastische Nightcrawler af, een ondergewaardeerde topfilm over een journalist die zelf nieuws begint te maken. Met alle gevolgen van dien.

Met die film bewees Jake Gyllenhaal zijn indrukwekkende bereik als acteur. In Velvet Buzzsaw speelt hij opnieuw een merkwaardig personage: een snobby kunstverzamelaar en criticus die het liefst de hele dag alles om zich heen afkraakt. Wat zou hij anders moeten doen?

Alles verandert echter wanneer een onbekende kunstenaar de art scene van Los Angeles verovert met zijn kunst. Het personage van Gyllenhaal haalt er opnieuw zijn neus voor op, maar hij belandt in een absurde achtbaan wanneer blijkt dat de kunstenaar in kwestie sinistere doelen voor ogen heeft.

Pas op!

De cast van deze Netflix Original bestaat verder uit Rene Russo, Toni Collette, Zawe Ashton, Tom Sturridge, Natalia Dyer, Daveed Diggs, Billy Magnussen en natuurlijk John Malkovich. Je kunt Velvet Buzzsaw vanaf 1 februari op de streamingdienst checken.

Nog een dingetje voor je de onderstaande trailer aanslingert: er zitten ongelooflijk grote spoilers in de trailer, alsof we opeens weer midden in de jaren negentig zitten. We raden je dus af om de eerste bewegende beelden te checken en vanaf 1 februari gewoon lekker blanco te genieten.

Reageer op artikel:
Velvet Buzzsaw trailer: Netflix en Jake Gyllenhaal knallen met thriller
Sluiten