Verander je smartphone of tablet in een 3D-camera en -scanner met Bevel

3D-effecten kom je tegenwoordig overal tegen. In de bioscoop, op je televisie, in Nintendo-spelcomputers én 3D-printers. Bevel is een opzetstukje voor je smartphone waarmee je driedimensionale foto’s kunt maken. Met een béétje geluk werkt hij zelfs als 3D-scanner, zodat je je pic rechtstreeks naar een 3D-printer kunt sturen!

Het is een bevel

Bevel werkt samen met de bestaande camera van je telefoon of tablet. Met een laser voegt het apparaatje diepte toe aan de bestaande foto. De 3D-foto’s die je zo maakt, kun je delen op sociale media via een speciaal netwerk, genaamd Cashew.

De Bevel zelf is een klein blokje, dat je in de audiojack van je iPhone of Android-phone prikt. Bevel heeft z’n eigen batterijtje, dat zo’n drie uur meegaat bij continu gebruik.

De makers proberen van Bevel ook een goede doch voordelige 3D-scanner te maken. Zo kun je gefotografeerde voorwerpen meteen namaken met een 3D-printer! Ze zeggen er wel bij dat de resultaten op dit moment nog niet optimaal zijn. Ze proberen dit op te lossen met de Cashew-software.

3D-fotografie is erg leuk, maar we zijn zelf vooral geïnteresseerd in de scanmogelijkheden. Op Kickstarter reserveer je een Bevel voor ongeveer 45 euro. Meer info vind je hier!

Check ook:

Reageer op artikel:
Verander je smartphone of tablet in een 3D-camera en -scanner met Bevel
Sluiten