Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Apple 6 sep 2016

Deze aanpassingen van iOS 10 laten zien hoe goed verandering kan zijn

Woensdag wordt de iPhone 7 gelanceerd. Zijn de geruchten waar? Verdwijnt de mini-jack echt? Is-ie waterproof? Voor nu is het nog even gissen. Maar een nieuwe iPhone is niet het enige dat Apple voor ons in petto heeft. Er komt ook een update van iOS, nummer tien alweer. Hier alvast een sneakpreview van de beste updates van iOS 10.

Doei Apple-apps

De eerste verandering in iOS 10 is er één waar menig Apple-gebruiker op zat te wachten. Het kunnen verwijderen van Apple-apps zoals de watch, aandelen en de kiosk. Niet dat er iets mis is met deze apps op zich. Ze zijn alleen nutteloos als je bijvoorbeeld geen Apple Watch hebt, niks hebt met beleggen of geen tijdschriften leest op je telefoon. Zo krijg je meer ruimte voor apps die je wél gebruikt. Top idee!

Gemakkelijk muziek verwijderen

Met de nieuwe iOS versie is het mogelijk om muziek uit je iTunes te verwijderen zonder dat je daarvoor je iDevice aan je computer hoeft te pluggen. Dit scheelt tijd en moeite en dat maakt het voor ons luie donders een stuk aantrekkelijker. Heb je extra ruimte nodig en luister je al twee jaar niet meer naar zanger Rinus, dan verwijder je Romana gewoon van die scooter.

Het enige wat je hoeft te doen is naar je instellingen te gaan, ‘Muziek’ te openen, vervolgens op ‘Opslag’ te tikken en voilá vrije ruimte voor jou. Een cadeautje van Apple.

Vaarwel schuif om te ontgrendelen

Je leest het goed. Binnenkort kunnen we niet meer swipen om te ontgrendelen. Het enige dat je hoeft te doen is op de thuisknop te drukken. Nu zijn we al aan Touch ID gewend, maar er is meer. Wil je alleen de tijd zien en heb je geen zin om op een knop te drukken? Dan hoef je alleen nog maar je telefoon even een kleine flick te geven. Dan licht het scherm namelijk op!

Ik bel je zomaar even op

We weten natuurlijk niet hoe het met jullie zit, maar wij missen best vaak Whatsapp belletjes. Niet omdat we graag hard to get zijn, we zien de notificatie simpelweg niet (bijvoorbeeld als je niet op Wifi zit). En dat is jammer, want zo voel je je soms wat Koos Vriendloos. Gelukkig is er een oplossing op gevonden. Als iemand jou straks belt via Whatsapp, of elke andere app die bellen aanbiedt, dan zie je straks de beller op je toegangsscherm. Daarnaast gaat Apple het nu ook aangeven als je wordt gebeld door een nummer dat waarschijnlijk spam is. Een nieuw bel-me-niet register dus. We like!

Waterproof?

Helaas, met iOS 10 is je iDevice niet opeens waterproof. Maar er zit nu wel een feature in die jou waarschuwt als er kans is op waterschade. Je ontvangt dan een bericht waarin wordt aangegeven dat het geen slim idee is om je apparaat in contact te laten komen met elektriciteit. Zoals elke slimmerik weet gaan water en elektriciteit liever niet door één deur.

Ben je te laat en heb je al waterschade? Wie weet werken deze tricks dan voor jou!

Lekker kort

Wil je meer weten over iOS 10? Dat kan! Wij vonden een filmpje waarin je binnen twee minuten alles weet over deze update. Checken kan hieronder.

Video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Wie niet weg is, is iOS 10

Het duurt nog even voordat we de nieuwe iPhone met iOS 10 kunnen gebruiken. Wel kon je de bètaversie van iOS 10 al proberen, wat wij natuurlijk naar hartenlust hebben gedaan. Benieuwd hoe het werkt? Dat kun je hier zien. Voor nu kun je je nog vermaken met dit filmpje, waarin wellicht de iPhone 7 wordt geshowd. Of het écht de nieuwe is durven we echter niet te zeggen. Wij vragen ons sowieso een beetje af of de iPhone 7 wel revolutionair te noemen is. We gaan het in ieder geval beleven woensdag. Mét popcorn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze aanpassingen van iOS 10 laten zien hoe goed verandering kan zijn
Sluiten