WANT Bitcoin lunch: BTC prijs vandaag? Tik voor SEC & analyse VIDEO

Tech Robert Kroes 30 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Op de Europese financiële markten is de laatste handelsdag van de week alweer halverwege. Voor ons een mooi moment om de actuele prijs van Bitcoin en prijzen van top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarbij kijken we naar de actie die we vandaag nog kunnen verwachten en de Bitcoin analyse voor langere termijn. Ook bekijken we de nieuwe tik die de SEC kreeg.

Uiteraard beginnen we eerst met een actueel koersoverzicht.

Prijs Bitcoin blijft achter bij stijgende prijzen top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 44.863,83 ($ 54.414,70) en dat is 0,20% lager dan tijdens de lunch van gisteren. Hiermee is de koers neutraal en blijft deze achter bij de rest van de cryptomarkt.

De prijzen van de top 25 cryptomunten stijgen namelijk over het algemeen. Er zijn wel uitzonderingen. Zo verliest Cardano (ADA) momenteel met 4,09% het meeste. Grootste stijger is Ripple (XRP), dat 10,47% in waarde stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com kan je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend de cryptoprijzen live zien.

Wat verwachten we vandaag nog voor Bitcoin?

Het is de laatste vrijdag van de maand en dat betekent dat de maandopties weer vervallen. In totaal komt er voor zo’n $ 3,9 miljard vrij. De vervalprijs bedraagt $ 54.500,- en dat is dicht bij het huidige prijspeil. Daarmee kan het aantal ‘longs’ en ‘shorts’ in evenwicht blijven. Men verwacht dan ook geen direct koerseffect.

Wel is het vervallen van de opties bepalend voor het inschatten van de bullish trend. Vorige maand, toen ook de kwartaalopties verliepen, werd de bull-markt bevestigd. Een neutrale tot positieve uitkomst voor de longs zou deze bull-trend bevestigen. De prijs voor de opties per einde tweede kwartaal staat op $ 80.000,-. Daarmee is een bevestiging van de bull-trend een belangrijke indicator voor de vraag of we in mei en/of juni rekening mogen houden met koersstijgingen richting $ 80.000,- of $ 100.000,-.

De verwachtingen op lange termijn voor Bitcoin

Een eerste indicator voor de koers op langere termijn is dus de reactie op het verlopen van de maandopties later vandaag. Daarnaast zijn er twee andere indicatoren. Allereerst de inschattingen van de experts. In een uitgebreid interview laat de CEO van Pantera Capital zijn licht schijnen over de Bitcoin. Hij verwacht dat de bull-trend doorzet en dat we binnen een jaar een koers van $ 200.000,- zien. Waarom dit zo is legt hij hier uit.

Haaks daarop staat de analyse op basis van de huidige koers. Aangezien de Bitcoin achter blijft bij de Altcoins en klaarblijkelijk moeite heeft om door de grens van $ 55.000,- te breken zien andere analisten de kans steeds groter worden dat de bull-rally gebroken wordt. Volgens hen is het, om de bull-rally te continueren cruciaal dat de munt in de komende dagen een koerssprong maakt. Het wordt dus een spannend weekend.

SEC krijgt tik van eigen directie

Eerder deze week benoemde de SEC een nieuwe directeur handhaving in de persoon van Alex Oh. Direct na haar benoeming kwam ze onder vuur te liggen door haar vorige rol als advocate voor onder meer Exxon Mobile. In een van de rechtszaken heeft ze beschuldigingen geuit aan een advocaat van de tegenpartij en deze kan ze niet bewijzen. Hierdoor ontstond er zoveel commotie dat zij besloot weer terug te treden. Melissa Hodgman is benoemd als haar opvolger. Hodgman is geen onbekende, want zij vervulde deze rol sinds januari tijdelijk tot de benoeming van Oh.

De ontwikkeling wordt in de crypto-industrie met belangstelling gevolgd. Enerzijds vanwege het proces tussen SEC en Ripple (XRP) en anderzijds omdat Oh de favoriet was van de nieuwe directeur, Gary Gensler, die als pro-crypto te boek staat. Dit wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen