Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Uiteraard komt verbeterde versie Skyrim naar de Nintendo Switch

Vorig jaar vierde Bethesda het tienjarige bestaan van de Skyrim-reeks met de release van de zogenaamde Anniversary Edition van de game. Dat is zeg maar de ultieme game. De grote vraag toen was of de game ook nog zo’n update ging krijgen op de Nintendo Switch.

En die kans lijkt erg groot te zijn. Want waar Skyrim vorig jaar ontbrak op de Nintendo Switch, daar zou hij dit jaar best wel eens een tweede kans kunnen krijgen. Dat blijkt uit een rating board vanuit Taiwan. Games duiken vaak op die manier op, omdat ze voorafgaand voorzien moeten zijn van een leeftijdsratibg.

Skyrim opnieuw naar de Nintendo Switch

En zodoende lijkt het Bethesda toch weer te lukken om een nieuwe Skyrim-game uit te brengen. De tel zijn we inmiddels kwijt. Iets meer dan tien jaar geleden kwam de game uit op de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Vervolgens kwam er een versie uit op de PlayStation 4 en Xbox One. Tevens was er een variant die gespeeld kon worden op PlayStation VR. Alsof dat nog niet genoeg was, zijn er ook nog diverse Game of the Year-varianten verschenen die werden aangeboden met diverse verbeteringen en de DLC-uitbreidingen. En een paar jaar geleden was er dus als een versie voor de Nintendo Switch. Maar dat was een soort van kale versie.

Nintendo Switch Skyrim
Skyrim op de Switch (Afbeelding: Bethesda)

The Anniversary Edition van Skyrim die dus nu waarschijnlijk naar de Nintendo Switch komt is de verbeterde versie van de basisgame. Zo wordt hij geleverd met de uitbreidingen Dawnguard, Hearthfire en Dragonborn. Verder krijg je 500 stukken content uit de zogenaamde Creation Club. Op die manier krijg je toegang tot een lading aan nieuwe quests, dungeons, bazen en natuurlijk wapens om vijanden mee te verslaan. De game is hierdoor echt leuk om voor de 73e keer te spelen. Iets dat ik vorig jaar deed en hier de review van schreef.

Vervolg laat op zich wachten

En voorlopig lijkt het er op dat Bethesda doodleuk doorgaat met het opnieuw uitbrengen van Skyrim-versies. Want als we kijken naar de status van The Elder Scolls VI, dan lijkt die game echt nog wel een paar jaar van ons verwijderd. Eerst komt de ontwikkelaar nog met Starfield, maar die game is doorgeschoven naar 2023.

Skyrim-liefhebbers moeten helaas nog langer wachten op Starfield

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Uiteraard komt verbeterde versie Skyrim naar de Nintendo Switch
Sluiten