5 verborgen features in iOS 12 om je leven makkelijker te maken

Vorige maand kwam Apple eindelijk met de lancering van iOS 12, welke met allerlei nieuwe features komt om je leven makkelijker te maken. Sommige dingen liggen voor de hand en heb je snel door, terwijl je andere dingen maar net moet weten. Dit zijn bijvoorbeeld twaalf verborgen features in iOS 12, die je zeker moet kennen.

Ontgrendelen met twee gezichten

Als je een iPhone X of één van de nieuwe iPhones hebt, kun je je toestel ontgrendelen via Face ID. De TrueDepth camera scant je gezicht en voilá. Wat je misschien niet wist is dat je nog een tweede gezicht kunt invoeren, zodat bijvoorbeeld ook je vriendin of beste vriend je toestel kan gebruiken. Voor de meeste mensen zal het wel als een horror scenario klinken maar voor het geval dat je het wilt, is het mogelijk. Om het tweede gezicht in te stellen ga je naar Settings > Face ID & Passcode > Set Up an Alternate Appearance. Vervolgens mag de gelukkige zijn of haar gezicht scannen en herkent je toestel een tweede persoon.

iOS 12 Face ID

iPhone als trackpad

Een tweede verborgen feature is dat je je toestel met iOS 12 makkelijk kunt gebruiken als een trackpad. Dat werkt soms nu eenmaal wat handiger. Het is waar dat je ook zo’n feature had in eerdere iOS versies, maar daarvoor moest je 3D touch gebruiken. In iOS 12 is het makkelijker en sneller geworden en hoef je alleen de spatiebalk op je keyboard ingedrukt te houden.

Makkelijk sites terugvinden

Favicons zijn van die handige kleine plaatjes, die je terugvindt in de tabs van je browser. Deze zijn handig, omdat je dan in een oogopslag kunt zien om welke site het gaat en je sites makkelijk weer terugvindt als je veel tabs open hebt staan. Helaas kon je op je iPad in Safari geen gebruik maken van favicons in oudere versies van iOS. Met iOS 12 kan dat gelukkig wel en kun je bij Settings > Safari de favicon optie inschakelen.

AirPods als gehoorapparaat

Je AirPods zijn doorgaans bedoeld om muziek mee te luisteren, maar krijgen met iOS 12 een extra functie. Als je namelijk teveel uit je dak bent gegaan met harde muziek, kan het dat je wat minder goed begint te horen en het nieuwe besturingssysteem helpt je daar een handje mee. Ga naar Settings > Control Center > Customize en voeg hier “Hearing” toe. Je kunt dan aan de slag met de Live Listen functie, die ervoor zorgt dat je AirPods als een soort gehoorapparaat werken. We moeten wel zeggen dat het beter is om ervoor te zorgen dat je je gehoor niet beschadigd.

Siri shortcuts

Eén van de spannendste nieuwe features van iOS 12 is waarschijnlijk Siri Shortcuts en de kans is groot dat je er al over hebt gehoord. Toch willen we hem nog even uitlichten, want het is echt een handige feature. Met Siri Shortcuts kun je allerlei taken automatisch achter elkaar laten uitvoeren door Siri. De feature werkt via de Shortcuts app en kan je leven echt een stuk fijner maken.

Met iOS 12 krijg je naast nieuwe features ook meteen een reeks aan nieuwe emoji. Zo brengt iOS 12.1 deze 70 poppetjes naar je toestel.

Techcrunch

Reageer op artikel:
5 verborgen features in iOS 12 om je leven makkelijker te maken
Sluiten