Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 1 aug 2018

Zo vaak moet je met je muis klikken om een calorie te verbranden

Geloof het of niet, in de techwereld wordt aardig wat afgelachen. Iedere vrijdagavond een portie slapstick om het weekend goed mee in te luiden. Deze week: calorieën verbranden in één muisklik.

Moeiteloos calorieën verbranden

Sommigen van ons brengen het overgrote deel van hun dagen door achter de computer. Naast dat je er een muisarm aan over kunt houden, zit je ook nog eens lange dagen stil. Niet echt goed voor je fitheid dus. De enige lichaamsdelen die wel veel beweging krijgen zijn je vingers en handen. Daardoor zit je nooit volledig stil achter je bureau. Bij WIRED hebben ze uitgezocht hoeveel calorieën je verbrandt met een muisklik.

calorieën verbranden

Pak die rekenmachine er bij

Voor deze berekening zochten ze eerst uit wat een calorie eigenlijk is, en wat de ‘kilo’ in kilocalorie betekent. Om te weten hoeveel calorieën je verbrandt met een muisklik moet je ook weten hoeveel energie een muisklik kost. Je zou zeggen, geen, aangezien je nou niet bepaald buitenadem van dat klikken raakt. Toch gebruik je bij iedere lichaamsbeweging wel iets energie.

Volgens de berekening verbrand je met een klik op de muis minder dan een calorie. Nee wat zeggen we, heel veel minder dan een calorie. Volgens het onderzoek moet je tien miljoen keer op je muis klikken voordat je één calorie hebt verbrandt. Als je tien keer per seconde klikt (wat vrij snel is) dan doe je er (onafgebroken) ruim elf dagen over om 1 calorie te verbranden. Daar wordt je dus niet echt sterk of fit van.

calorieën verbranden

Veel moeite, geen effect

In die elf dagen heb je die calorie er ook ruimschoots weer bij gegeten. We kunnen denk ik stellen dat dit de minst effectieve work out is die er bestaat. Je doet er beter aan om af en toe op te staan en heen en weer naar de koffieapparaat te lopen. Of nog beter, om een blokje om te rennen. Maar dat is geen nieuws.

Wil je toch calorieen verbranden met (bijna) niks doen? Volgens wetenschappers is naakt slapen de oplossing. Hier lees je er meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo vaak moet je met je muis klikken om een calorie te verbranden
Sluiten