Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Pop-Culture 28 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

De Verenigde Staten delen drie video’s van UFO’s

Het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten heeft drie video’s van UFO’s openbaar gemaakt. De beelden zijn gemaakt door drie piloten van de Amerikaanse marine en waren eerder al gelekt.

Het Pentagon kwam tot die beslissing om “verschillende misverstanden over de opnames op te helderen”.  De autoriteiten zeggen dat de beelden na analyse geen gevoelige informatie of systemen bevatten en dat het geen afbreuk doet aan latere onderzoeken naar invallen in het luchtruim van ongeïdentificeerde objecten in het luchtruim. De grote vraag is natuurlijk wat er nou wel precies op de beelden te zien is.

Geen nieuwe UFO beelden

De drie video’s zijn overigens niet nieuw. Ze circuleerden al in 2007 en 2017 op het internet, waaronder bij de New York Times. Nu zijn ze echter voor het eerst officieel vrijgegeven. De beelden zijn gemaakt door piloten van de Amerikaanse marine tijdens trainingsvluchten in 2004 en 2015. “Look at that thing, dude! It’s rotating,” zegt de piloot op de beelden uit 2015.

De beelden zorgen voor veel geruchten over wat er nu precies te zien is. Volgens sommigen gaat het om buitenaards leven, terwijl anderen denken dat het om een wapentest gaat. Hoe dan ook, het zal voorlopig niet duidelijk worden. Wellicht wordt het door het officieel openbaar maken van de beelden verder onderzoek gedaan.

Houdt Amerika informatie achter?

De Amerikaanse senator Harry Reid wil meer duidelijkheid. Hij denkt dat het Pentagon meer informatie over de UFO’S achterhoudt. Hij wil dan ook dat de gehele opname openbaar wordt gemaakt en niet slechts een klein deel. “The American people deserve to be informed,” laat hij in een tweet weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

U.S. Department of Defense

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Verenigde Staten delen drie video’s van UFO’s
Sluiten