Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 8 feb 2013

Vergeet buienradar, je kunt nu het weer checken met Twitterradar

Buienradar is voor veel mensen in Nederland hun beste buddy. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je bijna de deur uitgaat, maar er spontaan een flinke bui ontstaat. Het eerste wat je doet is natuurlijk Buienradar checken. Soms heb je geluk en zijn het maar een paar overgewaaide spetters, maar soms kan het uren doorgaan.

De Nederlandse boys van Pool Worldwide vonden dat er een ‘moderne’ versie van Buienradar moest komen en bedacht Twitterradar. Een site die per locatie laat zien wat voor weer het is op basis van tweets. Het platform geeft dus tweets door die gebruik maken van hashtags #regen, #zon, #sneeuw en #regenboog en waaraan een locatie is gekoppeld, zodat het goed op de kaart wordt gezet.

Pool Worldwide geeft aan dat ze nog in de beta-versie zitten en aanvaardt daarom geen enkele verantwoordelijkheid voor een nat pak of bevroren vingers. Of dit platform echt een toekomst heeft weten we niet. Het prettige aan Buienradar is dat je wel in de ‘toekomst’ kunt kijken. Dat is op basis van Tweets wat lastiger vast te stellen. Of je moet een top algoritme hebben ontwikkeld dat weer-tweets voorspelt. Wij blijven dus toch gewoon Buienradar checken als we de deur uitmoeten, maar het is leuk om Twitterradar toch even te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vergeet buienradar, je kunt nu het weer checken met Twitterradar
Sluiten