Deze 20 Disney+ films moet je gewoon gezien hebben

Het zal je vast niet ontgaan zijn dan Disney+ begin deze week is gelanceerd. Ondanks dat deze dienst al een tijdje in Nederland te proberen was is vanaf nu ook het volledige aanbod beschikbaar. Waar eerder al een groot deel van de Marvel en Star Wars films beschikbaar was staan er nu ook een berg Disney klassiekers op de dienst. Reden genoeg om eens een lijstje te maken met verborgen pareltjes.

De kans is klein dat alle titels op deze lijst je zullen aanspreken, maar we zijn er van overtuigd dat er voor iedereen wel wat bij zit.

1. Aliens of the Deep (2005)

We kennen James Cameron voornamelijk van zijn spektakelfilms als Titanic, Avatar en de Terminator films. Al heeft de man ook enkele documentaires op zijn naam staan, waaronder Aliens of The Deep. Dit indrukwekkende project neemt ons mee naar de meest indrukwekkende plekjes die de oceanen ons te bieden hebben.

2. Disney’s 101 Dalmatians (1961)

Het komt stiekem nog best vaak voor dat een schrijver of studiobaas niet tevreden is met een verfilming, maar het publiek juist razend enthousiast is. Een goed voorbeeld daarvan is 101 Dalmatians, waar Walt Disney himself niet zo over te spreken was. Dit terwijl de fans en critici hem juist fantastisch vonden.

3. The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949)

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad is eigenlijk een verzameling van twee films, namelijk ‘The Wind in the Willows’ en ‘The Legend of Sleepy Hollow’.

4. Bedknobs and Broomsticks (1971)

Bedknobs and Broomsticks is een klassieke fantasyfilm die volgens veel liefhebbers ondergewaardeerd is. Of dat ook terecht is? Disney Plus+ geeft je de mogelijkheid om daar zelf achter te komen.

5. Bolt (2008)

Animatiefilm Bolt was destijds zijn tijd voor vooruit, maar is nu een beetje onder de radar verdwenen, wat eigenlijk wel jammer is. Het gaat hier namelijk om een soort superheldenfilm, maar dan met huisdieren in de hoofdrol.

6. Fantasia (2000)

Waar de Fantasia films misschien geen box office succes waren, wisten ze wel vele filmliefhebbers voor zich te winnen. Naast het iconische origineel uit 1940 wist ook de in 2000 verschenen sequel veel indruk op fans te maken.

7. Flight of the navigator (1986)

In Flight of the Navigator zien we een 12 jarige jongetje het testobject in een door aliens opgezet experiment worden. Dit klinkt misschien als het plot van een gruwelijke thriller, maar het gelukkig betreft het hier een leuke avonturenfilm die het kijken zeker waard is.

8. Inside Out (2015)

Pixar heeft een hoop noemenswaardige films gemaakt, maar als je kijkt naar de afgelopen 10 jaar dan is Inside Out misschien wel de meest interessante. Hierin staat namelijk de innerlijke wereld van een jong meisje centraal en die is op een prachtige manier uitgebeeld.

9. Iron Man (2008)

Naast animatiefilms en oude klassiekers staat er ook een Marvel titel op deze lijst, namelijk Iron Man. Gezien het hier gaat om de aftrap van het Marvel Cinematic Universe is het ook een hele geschikte film voor mensen die nog niet zo bekend zijn met de franchise.

10. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

De kans is groot dat ook jij bekend bent met de Pirates of the Caribbean franchise, die met name groot geworden is dankzij de iconische hoofdrol van Johnny Depp. Toch heeft met name de eerste film nog veel meer te bieden. Reden genoeg om deze nog eens op je gemakje te bekijken via Disney+.

11. Miracle (2004)

Naast fantasierijke verhalen heeft Disney+ ook ruimte voor een sportfilm, namelijk het in 2004 verschenen Miracle. De film bevat een belangrijke rol voor Kurt Russell, die dit keer eens wat anders doet dan een brute actieheld (of slechterik) zijn.

12. Journey to the Center of the Earth (1959)

Journey to the Center of the Earth is een verfilming van het gelijknamige sciencefiction boek dat destijds een groot succes was aan de bioscoopkassa. Ook bij de Oscars waren ze over het project te spreken, mede dankzij de indrukwekkende special effects. Een must-see voor de echte sci-fi fans!

13. The Muppet Movie (1979)

De kans is dat jij nog nooit van de Muppets gehoord hebt is erg klein. Toch zou het zomaar kunnen dat je er nog geen enkele film van hebt gezien. Mocht dat het geval zijn, dan is The Muppet Movie uit 1979 een erg goede titel om mee te beginnen.

14. Free Solo (2018)

Free Solo mag dan wel een non-fictie project zijn, maar is inhoudelijk net zo verwonderlijk als de rest van deze lijst. We volgen hierin namelijk Alex Honnold, een man die de hoogste rotsen beklimt…zonder ook maar enige vorm van veiligheidsmaatregelen te gebruiken. Een titel die moeilijk is om zonder klamme handjes te kijken!

15. The Princess and the Frog (2009)

We zijn allemaal wel bekend met het concept van de prinses en de kikker, maar de kans dat je die in 2009 verschenen verfilming hebt gezien is een stuk kleiner. En dat is jammer, want deze zit zeker goed in elkaar. Gelukkig geeft Disney+ je de kans om hem alsnog te checken.

16. Queen of Katwe (2016)

Queen of Katwe is een van de weinige Amerikaanse films over Afrika die niet aanvoelt alsof deze gemaakt is door neerbuigende toeristen. Het gaat hier om een gecompliceerd verhaal dat ondanks alles aanvoelt als een fijne feelgood film. Een titel die wat ons betreft zeker een kans moet krijgen!

17. Return To Oz (1985)

The Wizard of Oz mag dan bekendstaan als een kinderfilm, maar het vervolg Return to Oz is volgens sommige filmliefhebbers qua verhaal te vergelijken met Terminator 2. Ondanks de soms wat enge scenes kun je de film echter met een gerust hart aan je kinderen laten zien.

18. Tron: Legacy (2010)

Als jij een sciencefiction liefhebber bent dan moet je Tron: Legacy zeker eens gezien hebben. Dit vervolg op Tron zet namelijk een indrukwekkende wereld neer en heeft daarnaast ook enkele topacteurs in huis.

19. The Rocketeer (1991)

Voordat Joe Johnston Captain America: The First Avenger uitbracht maakte hij eerst een andere comic verfilming, namelijk The Rocketeer. Ook hier zien we een superheld het opnemen tegen nazi’s.

20. The Sandlot (1993)

Naast Miracle kunnen we jullie nog een andere sportfilm aanraden, namelijk The Sandlot. Dit keer gaat het verhaal echter niet zozeer over de sport zelf, maar juist om alles wat de betreffende atleten buiten het veld bezighoudt.

Meer Disney+

Mocht jij op de hoogte gehouden willen worden over de laatste ontwikkelingen die Disney Plus+ met zich meebrengt, dan raden we je aan om het dit Disney overzicht in de gaten te blijven houden.

Polygon

Reageer op artikel:
Deze 20 Disney+ films moet je gewoon gezien hebben
Sluiten