Vergeten Marvel-serie is vijf jaar na release nog steeds het kijken waard

Pop-Culture Sabine Schults 20 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is alweer vijf jaar geleden dat de Marvel-serie Cloak & Dagger uit kwam. De kans is groot dat je nog nooit van dit verborgen pareltje gehoord hebt, maar toch is de serie nog altijd het kijken waard. Dit is waarom.

Hoewel het waarschijnlijk een van de meest vergeten shows van de MCU is, heeft Cloak & Dagger veel connecties met grotere MCU-films en -series. Voor een echte Marvel-fan is het dan ook een serie om niet te missen. En het mooie is dat je Cloak & Dagger gewoon kunt kijken via Disney+.

Marvel-serie Cloak & Dagger is de moeite waard

In de serie Cloak & Dagger staat het corrupte, hebzuchtige megabedrijf Roxxon centraal. Je kunt het bedrijf kennen omdat het als easter egg in verschillende Marvel-films en -series is gestopt.

Roxxon-ceo Hugh Jones maakt bijvoorbeeld deel uit van de Council of Nine, zoals je in de Marvel-serie Agent Carter kon zien. Ook kun je Roxxon in de Iron Man-films en in de Loki-serie zien. Dit is dus dé kans om meer over de achtergrond van Roxxon te weten te komen.

Interessante tegenstrijdigheden

Deze Marvel-serie is een stuk diepgaander dan twee tieners die erachter proberen te komen waar hun superkrachten precies vandaan komen terwijl ze het corrupte Roxxon proberen te bestrijden. New Orleans is een geweldige setting en Tyrone (Cloak) en Tandy (Dagger) hebben beiden een interessante gezinsdynamiek.

Bovendien hebben de hoofdpersonages interessante tegenstrijdigheden. Zo komt Tyrone uit een arm gezin en kan hij zich met zijn superkrachten omhullen in duisternis en schaduw. Tandy komt juist uit een rijk gezin en kan lichtdolken maken om te gebruiken als wapen of om anderen te genezen.

Tyrone en Tandy in Marvel's Cloak and Dagger
Het superheldenduo Cloak en Dagger. (Afbeelding: Marvel)

Cloak & Dagger is zeker niet de Marvel-serie met de meeste actie. Je kunt het meer als een drama-serie zijn. Tijdens het kijken kom je echter een hoop referenties tegen naar series als Luke Cage, Daredevil, Agents of S.H.I.E.L.D., Iron Fist, Doctor Strange en Iron Man. Alleen die knipogen zijn al de moeite van het kijken waard. Zelfs vijf jaar na de oorspronkelijke release.

Volgens Disney+ wil je alle Marvel-films en series in deze volgorde kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen