Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 sep 2020

Verhaal staat centraal in dikke Assassin’s Creed Valhalla Trailer

Eén van de grootste games die dit jaar uitkomt is zonder twijfel Assassin’s Creed Valhalla. Op 10 november moet de game verschijnen en is dan gelijk een game die je kunt oppikken bij je Xbox Series X.

Assassin’s Creed Valhalla neemt je mee naar de tijd van de vikingen. In het oude Engeland kun jij dan laten zien dat je de absolute baas bent. En dat zien we in de nieuwe trailer terug.

Assassin’s Creed Valhalla Story Trailer

In Assassin’s Creed Valhalla maken we kennis met het personage Eivor, die in de game gespeeld wordt door een mannelijk of vrouwelijk personage. Eivor bevindt zich in een tweestrijd tussen familieplicht en de persoonlijke zoektocht naar glorie. Nadat Eivor en zijn clan van Noormannen zijn verdreven uit Noorwegen door oorlogen en afnemende grondstoffen, doen ze er alles aan om een nieuwe toekomst veilig te stellen in de koninkrijken van Engeland. Tijdens deze reis komt Eivor in aanraking met de Hidden Ones en nemen spelers het op tegen machtige figuren, waaronder Saksische koningen, de oorlogszuchtige zonen van Ragnar Lothbrok en een mysterieuze, groeiende dreiging die het lot van Engeland zou kunnen bepalen.

De bovenstaande trailer biedt een mix aan verhaal en gameplay-elementen. In Assassin’s Creed Valhalla keren een aantal bekende gameplay-mechanics terug. Zo kun je plaats gaan nemen op je boot en daarmee de aanval kiezen. Verder zijn er in diverse dorpen hoge punten die je beklimt om van daaruit de wereld te bekijken en zo fast travel daar naar toe vrij te spelen. Ook is het goed om te zien dat je tijdens het spelen beter kunt worden, doordat je nieuwe uitrusting vrijspeelt.

Nog even wachten

Het is nog even wachten op Assassin’s Creed Valhalla. Zoals gezegd komt de game op 10 november uit en is het naast een launchgame voor de Xbox Series X ook een game die beschikbaar is voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Op 19 november komt hij ook uit met de lancering van de PlayStation 5. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Verhaal staat centraal in dikke Assassin’s Creed Valhalla Trailer
Sluiten