Verkoop schaakspellen enorm gestegen door The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit blaast het edele schaakspel nieuw leven in. De Netflix-serie is zo populair dat mensen schaakspellen kopen.

Heb je The Queen’s Gambit gemist? Dan is het zeker waard om deze alsnog te gaan kijken. Hoewel een serie over schaken wellicht vreselijk saai klinkt, is deze serie dat zeker niet.

The Queen’s Gambit is een enorme hit

The Queen’s Gambit gaat over Beth Harmon, een tiener die de nieuwe schaakbelofte is. Ze neemt het op tegen de grootste schaakmeesters op onze planeet. De miniserie is fictief en speelt zich in de jaren ’50 van de vorige eeuw af. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis uit 1983.

De miniserie is in 28 dagen na de release ruim 62 miljoen keer bekeken. Hierbij is het de best bekeken miniserie van Netflix ooit. Het is daarmee ook meteen een van de meest bekeken producties in 2020.

Iedereen wil schaken

Het succes van The Queen’s Gambit is ook te merken in andere sectoren. Zo neemt de vraag naar schaakspellen en -boeken enorm toe meldt Variety. Zo is de verkoop van schaakspellen in de Verenigde Staten met 87 procent toegenomen. De verkoop van boeken gaat nog harder. Daar staat een plus van liefst 603 procent. De afgelopen jaren was de verkoop van schaakspellen juist licht naar beneden.

Overigens zijn het niet alleen de schaakartikelen zelf die het goed doen, ook het 37-jarige boek kent gretig aftrek. De boek staat nu eindelijk in de bestsellerlijst van The New York Times.

Een tweede seizoen van de serie?

Ondanks dat The Queen’s Gambit een miniserie is, komt er mogelijk een tweede seizoen aan. Actrice Anya Taylor-Joy hint op een tweede seizoen. “Als ik één ding geleerd heb in deze industrie is dat je nooit ‘nooit’ mag zeggen. Ik zou zéker willen terugkomen voor een nieuw seizoen,” vertelde ze een interview.

Wil je meer nieuws over Netflix? Bezoek dan onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Verkoop schaakspellen enorm gestegen door The Queen’s Gambit
Sluiten