Home 23 jan 2018 Rutger Houweling

Officiële verkoopdatum Apple HomePod is eindelijk bekend

Het heeft even geduurd, maar Apple heeft eindelijk de officiële verkoopdatum van de HomePod bekend gemaakt. Begin februari zullen de eerste huishoudens met de slimme speaker van Apple worden verrijkt.

Eindelijk een slimme speaker met Siri

De verkoop in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië start op 9 februari. Wanneer de HomePod ook in Nederland te bestellen is maakt Apple nog niet bekend. Frankrijk en Duitsland zijn in het voorjaar aan de beurt. Ook voor deze landen wordt geen exacte releasedatum bekendgemaakt.

De HomePod wordt al een lange tijd verwacht. In juni 2017 werd de speaker groots aangekondigd en zou in december voor de feestdagen haar entrèe maken. Apple stelde deze release uit naar ‘begin 2018’, maar een exacte datum werd niet genoemd. Vorige week begrepen wij wel van analisten dat de speaker met Siri binnen een korte tijd zou verschijnen. En deze analisten hadden gelijk!

HomePod

De exacte reden voor de vertraging van de HomePod is nooit bekend gemaakt. Maar dat maakt nu natuurlijk niet meer uit ?. De slimme speaker kost 349 dollar en is voor de inwoners van de VS, VK en Australië al vanaf 26 januari te bestellen. De prijs ligt een stuk hoger dan concurrenten als de Amazon Echo, Google Home en zelfs de Sonos One.

Geavanceerde software

Apple presenteert de speaker dan ook als een premium akoestische gadget met een geluid waar de Google Home en Amazon Echo niet aan kunnen tippen. Geavanceerde software moet mede voor een meeslepend geluid zorgen. Tim Cook denkt dan ook dat gebruikers zwaar onder de indruk zullen zijn. Naast alle slimme functies, zoals praten met Siri ?, moest het geluid ook van hoge kwaliteit zijn. Daarom is Apple nog niet te laat met de introductie van een slimme speaker. Alle technische details worden op Apple’s site uitgelegd.

homepod

Koppeling met HomeKit

De speaker kun je dus via Siri aansturen, maar is ook van touchpanels voorzien. Hiermee kun je het volume bedienen of het volgende nummer afspelen. Heb je al andere slimme gadgets in huis zoals Philips Hue? Via HomeKit kun je alles met elkaar koppelen zodat je Apple‘s speaker ook kunt vragen om de lichten aan – of uit te zetten. Yes, het wordt je lekker makkelijk gemaakt. Wat ons betreft is aansturing via voice in huis dan ook écht de technologie die dit jaar gaat doorbreken. Het werkt goed en gemakkelijk, dat weten we van de Sonos One. Hoe Apple’s slimme speaker presteert is nog even de vraag.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Officiële verkoopdatum Apple HomePod is eindelijk bekend
Sluiten