Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 21 sep 2016

Eindelijk: de verkoopdatum van de zelfstrikkende Nike HyperAdapt 1.0

De eerste keer dat jij als (jong) mens de zelfstrikkende schoenen van Nike in ‘Back to the Future’ zag kun je je vast nog heugen. Wij waren in ieder geval wild-enthousiast. En met ons de gehele (sneaker)wereld. Van het nieuws dat Nike de schoen zou uitbrengen werden we al helemaal gek. De Nike HyperAdapt 1.0 zou-ie gaan heten. Nu de volgende primeur: de datum waarop de schoen gaat verschijnen én de mogelijkheid om een gave blik op de schoen te werpen.

De Nike HyperAdapt 1.0 wordt eindelijk écht werkelijkheid

De zelfstrikkende schoen gaat al jaren onder mysterie gebukt. Dat is ook de charme van de HyperAdapt 1.0: dat-ie zo ongrijpbaar is. Telkens als je denkt dat-ie werkelijkheid wordt, wordt de schoen nog even uitgesteld. Maar daar komt nu een einde aan. Alle mysterie omtrent de zelfstrikkende schoen wordt uit de doeken gedaan. De schoen merkt het bijvoorbeeld via een sensor wanneer je ‘m aantrekt. Vervolgens trekt-ie de veters voor je aan en zit je schoen als gegoten. Via knoppen op de zijkant van de schoen kun je de veters strakker laten trekken of de schoen juist losser laten zitten. Nog iets tofs: de schoen werkt op een batterij die je via een draadloze oplader kunt opladen. Deze klik je via een magneet in je schoen. Check de video snel:

O ja, de verkoopdatum werd trouwens officieel door Heidi Burgett uit de doeken gedaan. Heidi, wie the f*** is Heidi? Nou, dat is dus de PR-directeur van Nike. Als zij zegt dat de HyperAdapt 1.0 op 28 november verschijnt, dan zal dat wel zo zijn!

Yes, de zelfstrikkende schoen van Nike start dus op 28 november. Helaas is er wel een probleem. De schoen wordt in de Verenigde Staten verkocht. Het is nog onduidelijk of-ie ooit naar Nederland gaat komen. Er zit dus voor de échte sneakerfan niets anders op, je moet naar de Verenigde Staten toe. Dat is geen straf, behalve voor je portemonnee. Dat wordt een onvergetelijke reis met dé schoen uit je dromen als resultaat. Heb je daar de tijd en het geld niet voor? Dan kun je altijd nog voor deze Nike-schoenen van 2016 kiezen of zelf een schoen ontwerpen. Ook tof!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk: de verkoopdatum van de zelfstrikkende Nike HyperAdapt 1.0
Sluiten