Vernieuwde 13-inch MacBook Pro verschijnt mogelijk volgende maand

Volgende maand introduceert Apple een vernieuwde versie van de 13-inch MacBook Pro. Dat is het nieuws dat Jon Prosser naar buiten brengt via Twitter.

Analist Ming-Chi Kuo sprak al eerder over een vernieuwde MacBook Pro. Volgens hem zou Apple in het tweede kwartaal van 2020 zowel een MacBook Air als MacBook Pro met Scissor Switch-toetsenbord lanceren. De MacBook Air (2020) is inmiddels een feit, dus het is alleen nog wachten op de nieuwe Pro.

‘Vernieuwde 13-inch MacBook Pro in mei’

Door middel van bronnen weet Jon Prosser dus te melden dat Apple de lancering voor mei gepland heeft. Het gaat hierbij volgens hem wel om een vernieuwd ontwerp. Dit zou de mogelijkheid bieden voor een 14-inch MacBook Pro. Iets dat volgens Prosser ook zeker een mogelijkheid is. Het sluit ook aan op de verwachting van Ming-Chi Kuo, die al langer roept dat er een 14-inch MacBook Pro op de planning staat.

Naast het nieuwe toetsenbord, met het schaarmechanisme, is het mogelijk dat de nieuwe MacBook Pro een snellere processor krijgt. Dat zou dan de tiende generatie van Intel’s Ice Lake kunnen zijn. Maar dat zijn tot op heden slecht speculaties.

Jon Prosser heeft in het verleden een aardige reputatie opgebouwd door het uitlekken van informatie over Google. Maar sinds kort houdt hij zich pas bezig met geruchten omtrent Apple.

iPhone 9 / iPhone SE

Op dat gebied heeft Prosser nog een ander ijzer in het vuur. Zo heeft hij op dit moment nog het gerucht staan dat de nieuwe iPhone 9 op 15 april 2020 aangekondigd wordt. Het leek er heel even op, door een Belkin product in de Apple Store, dat dit vorige week ging gebeuren en hij het bij het verkeerde eind had. Maar het is nog steeds mogelijk dat de nieuwe smartphone volgende week woensdag pas verschijnt.

In de tussentijd is er nog steeds verwarring over de naam van de telefoon. Eerder werd er gesproken over de iPhone SE 2, maar dat veranderde in de naam iPhone 9. Maar gezien het feit dat de naam iPhone SE weer opdook op de website van Apple, wordt er nu van die naam uitgegaan.

Reageer op artikel:
Vernieuwde 13-inch MacBook Pro verschijnt mogelijk volgende maand
Sluiten