Steve Jobs vs Tim Cook: zo veranderde Apple de afgelopen jaren

Tim Cook en Steve Jobs worden vaak met elkaar vergeleken. Sinds de dood van Steve heeft Tim het stokje overgenomen als CEO van Apple. Is Apple als bedrijf nou echt veranderd door die transitie of valt het wel mee?

Deze vraag wordt in de onderstaande infographic beantwoord. Beide CEO’s en hun kwaliteiten worden naast elkaar gelegd. Zo is duidelijk te zien hoe Apple is veranderd onder het bewind van Cook. Bijvoorbeeld op het gebied van managementstijl en marktaandeel.

Wij vinden het wel een beetje maf dat de Apple Watch, die onder Tim’s bewind is ontwikkeld, niet wordt genoemd. En natuurlijk moet je je indenken dat Cook nog steeds aan het roer staat. Zo lijkt het er sterk op dat het volgende (revolutionaire?) product dit jaar nog een feit is.

Wel kun je een duidelijk verschil zien tussen Apple onder het bewind van Jobs en onder Cook. Als je louter naar de getallen kijkt, zie je wie de betere CEO is. Het gaat dan alleen om cijfers en niet om innovatie. Iets wat ook belangrijk is, zeker bij een bedrijf al Apple.

Reageer op artikel:
Steve Jobs vs Tim Cook: zo veranderde Apple de afgelopen jaren
Sluiten