Win jij de verscholen Bitcoin in deze puzzel?

Hoewel sommige analisten van mening zijn dat het helemaal niks wordt met Bitcoin, is de cryptocoin nog steeds hot en gewild. Het is dan ook geen wonder dat de puzzel van nieuwe Reddit gebruiker u/cryptogreetings behoorlijk wat hersenen aan het kraken heeft gezet. Als je hem oplost kun je namelijk een hele Bitcoin bemachtigen.

Woorden cloud met Bitcoin

De puzzel bestaat uit een plaatje dat veel weg heeft van een cloud met woorden die je wel eens online ziet, waarbij de grotere woorden belangrijker zijn dan de kleine. Er worden woorden gebruikt uit de whitepaper van Bitcoin oprichter Satoshi Nakamoto, zoals coins, value, blockchain en transaction. Tussen de woorden zijn hier er daar ook nog wat getallen zichtbaar en op de één of andere manier zit er in de wordcloud een Bitcoin verstopt.

Schrijf je in voor Ontbytes! ?

En ontvang het tofste cryptonieuws in je inbox!.
[revue_subscribe]

Bitcoin puzzel Reddit

Patronen ontcijferen

Wie hem vindt mag de coin houden, maar dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan. Veel gebruikers weten niet waar ze moeten beginnen, maar anderen proberen verwoed een soort patroon te ontdekken en posten hun bevindingen op de site. Zo wordt er bijvoorbeeld gewezen op het feit dat niet alle woorden beginnen met een hoofdletter, dat sommige letters op zichzelf staan en dat er rechtsonder een cijfer doorgestreept is. Andere gebruikers kwamen er weer achter dat als je het bestand op wilt slaan, de bestandsnaam NdLEoUJCqNLlZFQBKEr7lxTK-PKQjqi5FtBM8k5lqs8 is.

Kleine hint

u/cryptogreetings  kwam nog wel met een kleine hint. Iemand merkte op dat er 239 BIP39 woorden te vinden zijn. BIP staat hier voor Bitcoin Improvement Proposal, wat een design document is met informatie voor de Bitcoin community of welke bijvoorbeeld een nieuwe feature beschrijft. Het is een manier nieuwe features voor te stellen of om input uit de community te verzamelen. Op de BIP opmerking heeft de puzzel poster als commentaar dat je daarvan minstens de helft weg kunt gooien.

Bitcoin puzzel

Win je echt iets?

De vraag is natuurlijk wat er daadwerkelijk belangrijk is voor het kraken van de code en nog belangrijker: of er daadwerkelijk een Bitcoin verstopt zit in het plaatje. U/cryptogreetings heeft hiervoor namelijk nog helemaal niks op Reddit gepost en niemand heeft dus enig idee of de poster wel te vertrouwen is. Er is wel ook een link gepost naar een Bitcoin adres met 1.00152389 Bitcoin. Het extra geld zou mogelijk voor bijkomende transactiekosten zijn.

De enige manier om erachter te komen of allemaal klopt is door het te proberen en wie weet win je een prijs. Er zouden naast de Bitcoin namelijk ook wat troostprijzen zijn. Om je hersenen op te warmen kun je misschien eerst aan de slag met deze uitdagende puzzels.

 

CCN

Reageer op artikel:
Win jij de verscholen Bitcoin in deze puzzel?
Sluiten