Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 9 juli 2019

Verse Pokémon Sword en Shield-trailer toont nieuwe Pokémon en meer

Tijdens de afgelopen E3 liet Nintendo het één en ander zien van de games Pokémon Sword en Shield. Het was het eerste tipje van de sluier die werd gelicht. En ook de speelsessie was beperkt, maar smaakte absoluut naar meer, zoals je in de preview kunt lezen. En nu zijn er een aantal nieuwe Pokémon getoond en maken we ook kennis met een paar nieuwe gymleaders.

Meer over Pokémon Sword en Shield

Maar we kijken eerst naar een nieuwe gameplay-functie. We hadden al kennisgemaakt met Dynamaxing, een speciale actie, waarbij je jouw Pokémon een stuk groter maakt en wat vooral in gym-battles lijkt te worden ingezet. Dan heb je drie beurten de tijd om los te gaan. Maar bovenop deze actie heb je ook nog zoiets als Gigantamaxing. Daarbij worden je Pokémon niet alleen groter, maar ook nog eens anders qua look en feel. Op dit moment heeft Nintendo bevestigd dat Drednaw en Corviknight hier gebruik van kunnen maken. Bekijk de nieuwe trailer met de nieuwe kracht hieronder.

Qua nieuwe Pokémon zijn er vier nieuwe varianten aangekondigd. Ten eerste heb je de Fairy-Pokémon Alcremie, die ook over een Gigantamax-versie beschikt. Daarnaast heb je Yamper, een elektrische Pokémon, Rolycoly, een Rock-variant en Duraludon, welke een mix is van Steel en Dragon. De nieuwe Pokémon vind je hieronder en spreken eigenlijk voor zich.

Pokémon Sword en Shield

Ook zijn er twee nieuwe Gymleaders onthuld in de vorm van Bea en Allister. Bea is een expert op het gebied van Galar karate. Het zal je dan ook niet verbazen dat ze voornamelijk gebruik maakt van Fighting-Pokémon. Daarnaast heb je Allister, die wat verlegen en angstig is, maar wel gebruik maakt van Pokémon van het Ghost-type. Het zijn twee tegenstanders die je kunt uitdagen nadat je de gevechten in de gym weet te voltooien. Hieronder zie je hoe de twee nieuwe gymleaders er uit zien.

Pokémon Sword en Shield

Pokémon Sword en Shield komen op 15 november uit en zijn dan exclusief te krijgen op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over games voor dat platform? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Verse Pokémon Sword en Shield-trailer toont nieuwe Pokémon en meer
Sluiten