Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 juni 2018

Skyrim krijgt eindelijk vervolg met The Elder Scrolls VI

In 2011 maakten we kennis met The Elder Scrolls V: Skyrim. Een game die je een enorm grote wereld voorschotelde waar jij kon doen en laten wat je wilde. Wie het hoofdverhaal volgde, mocht het opnemen tegen draken, maar je kon dat ook volledig links laten liggen en gewoon elke grot ontdekken die je zag. Het is een game die meerdere malen is uitgebracht en vorig jaar succesvol werd gelanceerd op de Nintendo Switch. Maar na zeven jaar Skyrim wil je wel iets anders. Wat dat betreft is het de hoogste tijd dat The Elder Scrolls VI is aangekondigd.

The Elder Scrolls VI is in ontwikkeling

Deze aankondiging werd vannacht gedaan tijdens de persconferentie van Bethesda. De aankondiging is overigens niet veel meer dan het bericht dat de game daadwerkelijk in ontwikkeling is. Daarmee wordt er eigenlijk alleen maar een einde gemaakt aan de onduidelijkheid die rondom de serie hing. Want waar we met Fallout 76 eigenlijk al een soort van opvolger hebben op Fallout 4, daar was het in de Elder Scrolls-reeks dus lang stil.

Er is op dit moment niet veel meer dan de bovenstaande teaser en dat is eigenlijk weer niet vel meer dan een mix tussen het welbekende Elder Scrolls-deuntje en een groot landschap. De laatste twee Elder Scrolls-delen liet je kennis maken met de grote werelden van Cyrodil en Skyrim, wat provincies zijn van een groter continent. Het is nu dus de grote vraag welk gebied we nu gaan bezoeken.

The Elder Scrolls VI

Pas in 2019 wil uitgever Bethesda meer kwijt over de ontwikkeling van The Elder Scrolls VI. De kans is daarbij overigens groot dat hij eind 2019 uitkomt, dus wat dat betreft hoeven we niet nog vele jaren te wachten. Wil je meer lezen over gaming en andere E3-onthullingen bekijken? Bezoek dan ons handige overzicht hier, met nieuwtjes en trailers van de nieuwste games.

Reageer op artikel:
Skyrim krijgt eindelijk vervolg met The Elder Scrolls VI
Sluiten