Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 mrt 2019

Yes: Er komt een vervolg op Octopath Traveler

De Nintendo Switch kent vele toffe games. En ook dit jaar zijn er heel wat titels die in de planning staan waar we blij van worden. Eén van mijn favoriete games verscheen in de zomer van 2018: Octopath Traveler. Het is een game van Square Enix, die we voornamelijk kennen van verschillende Japanse RPG’s. Octopath Traveler is een redelijk traditionele RPG met een 2D-aanzicht die heerlijk speelt en met veel enthousiasme is ontvangen. Voor hen die de game gespeeld hebben, is er goed nieuws: er komt een vervolg aan.

Meer Octopath Traveler

Helaas gaat het nog wel nog een tijdje duren. In de onderstaande Japanse tweet wordt bekendgemaakt dat er een vervolg aan komt, maar dat die nog maar net in ontwikkeling is en het dus echt nog een tijd duurt voordat hij verschijnt.

Octopath Traveler

Tegelijkertijd is er ook goed nieuws. Er wordt ook gewerkt aan een prequel op de gameserie genaamd Octopath Traveler: Conquerors of the Continent. Dit gaat een game zijn die exclusief verschijnt op de smartphone en in eerste instantie enkel voor Japan is aangekondigd. Daarbij hebben we dus twee vragen. Ten eerste: wanneer komt hij naar het Westen? En ten tweede: hoe gaat het verdienmodel zijn? Is het een game waarbij je losse episodes kunt kopen of zijn er microtransactions om jouw helden sterker te maken?

Opvallend aan de trailer is dat je met acht personages tegelijkertijd kunt gaan knokken. Dat levert waarschijnlijk weer een ietwat andere dynamiek op. Hopelijk krijgen we snel meer te horen over wat de game precies gaat zijn. Heb je het origineel nog niet gespeeld? Dan hebben we hier een uitgebreide review, waarin we duidelijk maken dat de game echt dik de moeite waard is en een meerwaarde is voor je Switch-collectie.

Reageer op artikel:
Yes: Er komt een vervolg op Octopath Traveler
Sluiten