Sabine Schults
Sabine Schults Smartphones 7 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom je apps niet moet verwijderen als je iPhone te weinig opslag heeft

Zit je iPhone helemaal bomvol en kunnen er amper nieuwe foto’s en video’s bij? Dan ben je waarschijnlijk al onderweg om een paar apps te verwijderen, maar dat is niet persé de oplossing. In plaats daarvan kun je beter iets anders doen.

Bij het verwijderen van een app verwijder je ook alle data die erbij hoort. Als je zeker weet dat je een app nooit meer opnieuw gaat gebruiken, is dat gelukkig geen probleem. Mocht je toch ooit toch die app weer willen downloaden, dan ben je alle data kwijt en moet je weer opnieuw alles instellen.

iPhone-functie Ruim apps op

Gelukkig is er een betere manier. Met de iPhone-functie Ruim apps op kun je namelijk opslag vrijmaken op je telefoon zonder apps te verwijderen.

Ga naar de opslaginstellingen van je iPhone. Ga hiervoor naar Instellingen en daarna naar Algemeen en tot slot naar iPhone-opslag. Vervolgens activeer je Ruim apps op, wat onder Aanbevelingen staat.

Iphone 14 modellen
De 14 met zijn grote broer. (Afbeelding: Mark Hofman/WANT)

Data wordt behouden

Volgens Apple moet Ruim apps op je helpen om opslagruimte vrij te maken, zonder dat je documenten en data verliest. De apps zelf nemen vaak meer ruimte in beslag dan de data die erbij hoort, dus dit is mooi meegenomen.

Apps die opgeruimd worden heb je al wel een redelijk aantal dagen niet meer gebruikt, voordat ze in aanmerking komen om opgeruimd te worden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat apps na een dag of twee inactiviteit al worden verwijderd.

iPhone 14, Android, telefoon, apple, whatsapp
In volle glorie (Afbeelding: Mark Hofman/WANT)

Opnieuw downloaden

Om een opgeruimde app weer opnieuw te downloaden, hoef je enkel de app opnieuw aan te klikken. Het icoontje van de app blijft namelijk staan. Je iPhone kan de app weer voor je downloaden en installeren vanuit de App Store.

Wel moet je er rekening mee houden dat apps die uit de App Store verwijderd worden, voorgoed kwijt zijn wanneer ze zijn opgeruimd door je iPhone. Je kunt ze dan niet meer opnieuw downloaden.

Geen MagSafe en niet poort-loos: iPhone stapt officieel over op USB-C

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Waarom je apps niet moet verwijderen als je iPhone te weinig opslag heeft
Sluiten