Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Gadgets 15 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Verwijder met deze simpele trick ruis in je foto’s via Photoshop

Wij diggen tips en trucs als het Photoshop aangaat. Daarom delen we regelmatig tips uit die wij zelf handig vinden en die iedere gebruiker kan waarderen. Kort geleden kon je lezen welke tips, trics en hacks voor Photoshop CC je moest kennen om het beste uit het programma te halen. Natuurlijk houdt het hierbij niet op, want wij hebben nog een tip voor je waarmee je de ruis in je foto’s doet verdwijnen.

In 3 minuten de ruis uit je foto’s halen

Jimmy McIntyre, een reisfotograaf, deelde deze video waarin hij met een simpele handeling de ruis uit foto’smet een hoge ISO verwijdert. Voor deze techniek is het wel nodig dat je meerdere dezelfde shots hebt genomen. De reden hiervoor is omdat de ruis in meerdere foto’s wordt verdeeld. Je kunt via deze techniek in Photoshop de ruis minimaliseren dankzij de gemiddelde waarden tussen shots in. Klinkt lastig nu, maar het is vrij simpel zodra je het ziet.

Photoshop met 4 shots

De techniek die McIntyre ons laat zien begint met vier foto’s van hetzelfde beeld. Zo kun je gemakkelijk de pixels van iedere afzonderlijke foto gebruiken voor één afbeelding. De stappen die hij neemt zijn als volgt:
1. Eerst automatisch uitlijnen van de vier foto’s. Dit kun je vinden onder Bewerken.
2. Daarna ga je naar Lagen > Slimme Objecten > Omzetten in Slim Object.
3. Nu ga je weer naar Lagen > Slimme Objecten > Stapel Modus > Gemiddelde.
Zie zo: nu is je foto zonder ruis te zien. Omdat je het gemiddelde van alle pixelwaarden hebt genomen zijn de details in je afbeelding bewaard gebleven.

In deze bovenstaande video legt Jimmy McIntyre binnen drie minuten uit hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Deze video is wel in het Engels, maar de stappen zijn gemakkelijk te volgen. De tips die hij geeft kun je vinden op zijn YouTube-account . Ga je zo aan de slag met Photoshop, dan wensen we je veel succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verwijder met deze simpele trick ruis in je foto’s via Photoshop
Sluiten