Verzonden WhatsApp-berichten binnenkort te verwijderen uit chat ontvanger

Iedereen stuurt wel eens een WhatsApp-bericht waar hij of zij spijt van heeft. Nadeel: als het bericht eenmaal is verstuurd en ontvangen kan dit niet meer worden teruggetrokken. Jammer joh! Er is echter goed nieuws…

In een betaversie van WhatsApp is informatie ontdekt waarmee je een verzonden bericht kunt verwijderen. Dan praten wij natuurlijk over het bericht dat bij de ontvanger wordt verwijderd.

In een tweet van WABetaInfo kun je zien dat de optie Revoke aan de selectie-opties is toegevoegd. Hiermee kun je dus het bericht op het toestel van de ontvanger verwijderen. Zelfs in groepsgesprekken werkt deze functie.

Wanneer een gebruiker van de functie gebruik heeft gemaakt zal de tekstbubbel worden aangepast. WhatsApp vermeldt dan dat de zender het verzonden bericht heeft teruggetrokken. Het blijft echter wel de vraag of deze functie snel wordt toegepast in een huidige update die voor iedereen beschikbaar is.

Om eerlijk te zijn ervaren wij gemengde gevoelens bij deze functie. Natuurlijk stuurt iedereen wel eens berichten die achteraf niet handig zijn. Maar… that’s life! Laten we de emotie van het moment niet onderschatten. Uiteindelijk kun je alleen maar leren van je fouten en laten we lachen om deze WhatsAppjes van ouders die technologieën niet begrijpen.

Reageer op artikel:
Verzonden WhatsApp-berichten binnenkort te verwijderen uit chat ontvanger
Sluiten