Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 21 jul 2014

Vet! De Star Wars Episode VII X-Wing voor het eerst in video te zien

Op 18 december 2015 is het zo ver. Dan kunnen we eindelijk weer genieten van een nieuwe Star Wars-film. Regisseur J.J. Abrams is druk bezig met de opnames van Star Wars Episode VII en gunt ons zo nu en dan een kleine blik van de set. In onderstaande video verrast hij ons met de vette X-Wing die in Star Wars Episode VII te zien zal zijn. Vliegend en schietend door het universum. Het voertuig staat nu nog vooral bekend om de vernietiging van twee Death Stars dus wij zijn benieuwd waartoe de X-Wing in deze editie in staat is. Wie ‘m gaat besturen is ook nog onduidelijk.

Een Star Wars-fan was nog niet écht overtuigd van de X-Wing en dacht zelfs dat het om een Z-95 ging. Hij probeerde dan ook snugger over te komen en stuurde Star Wars een tweet. Star Wars maakte direct duidelijk dat het om de Star Wars Episode VII X-Wing gaat.

 
Één van onze redacteuren riep ook meteen “Dat lijkt veel meer op een Z95!”, maar het Twitter-account van de Nederlandse Star Wars-weblog Deathstar.nl wees ons erop dat de starfighter erg veel lijkt op de originele conceptschetsen van de X-Wing (gemaakt door Ralph McQuarrie). We moeten ‘m gelijk geven!

 
De bekendmaking van de X-Wing is eigenlijk als promotiestunt bedoeld voor de ‘Force for Change’ campagne die samen met Unicef is opgezet. Door te doneren krijg je de kans om een rol in de film te krijgen en aanwezig te zijn bij een screening voordat de film in première gaat. De campagne duurt nog vier dagen dus als je hierin geïnteresseerd bent moet je hier een kijkje wagen. Misschien ben jij dan wel de volgende X-Wing piloot.

Reageer op artikel:
Vet! De Star Wars Episode VII X-Wing voor het eerst in video te zien
Sluiten