Rutger Houweling
Rutger Houweling 5 mrt 2014

Vet! Doc Brown en Tony Hawk showen ‘echte’ hoverboard

Na de zelfstrikkende Nike’s van Marty McFly wordt nu ook de hoverboard uit Back to the Future realiteit! Of toch niet? Uit het niets verscheen vandaag een video op YouTube waarin Doc Brown aan komt rijden in de DeLorean (jawel!) en vervolgens aan een groep mensen, waaronder Tony Hawk en Moby, de HUVr presenteert. Vervolgens zie je een aantal demonstraties van het hoverboard die “compleet echt” zijn, als je het filmpje en het bedrijf erachter moet geloven.

Ze noemen zichzelf HUVr Corp en claimen een team te hebben met materiaalkunde-, elektriciteit- en magnetisme-experts die een belangrijk deel van een van de mysteries van de wetenschap heeft opgelost: de sleutel tot anti-zwaartekracht”. Naast het promotiefilmpje hebben ze ook een video geüpload waarin ze beschrijven hoe het hoverboard werkt en in elkaar zit.

Het board is natuurlijk ontzettend nep, al ziet de video er best geloofwaardig uit. Verschillende sites zoals The Verge en Mashable hebben al flink onderzoek gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat het bedrijf helemaal niet bestaat, al hebben ze wel een website en verschillende social media-accounts. Daarnaast zegt de onderstaande screenshot uit het filmpje wel genoeg, toch?

 
Als de video en het hoverboard nep zijn, vragen we ons toch wel af wat deze viral video wil promoten. Op de website van het zogenaamde bedrijf staan bovenaan twee data, links de datum van vandaag en rechts december 2014. Wat ze ook willen promoten met dit filmpje zal dus waarschijnlijk in december onthuld worden. Het zou zomaar een teaser kunnen zijn voor Tony Hawk’s mobiele game, al lijkt dat onwaarschijnlijk. Het zou natuurlijk ook wat te maken kunnen hebben met die zelfstrikkende schoenen van Nike. Aangezien niemand het met zekerheid kan zeggen, zullen we waarschijnlijk nog even moeten wachten. Jammer, want wij zijn nu wel nieuwsgierig geworden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vet! Doc Brown en Tony Hawk showen ‘echte’ hoverboard
Sluiten