Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 13 sep 2017

Deze vette toepassingen van Apple’s ARKit laten zien hoe big Augmented Reality kan worden

Augmented Reality wordt de nieuwe trend, als het aan Apple ligt tenminste. Met de aankondiging van de mogelijkheden van Apple’s ARKit op de nieuwe iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X lijkt een doorbraak voor AR binnen handbereik. En eerlijk is eerlijk, deze toffe AR-toepassingen willen wij ook wel eens proberen.

Apple maakt het met de ingang van iOS 11 makkelijker voor ontwikkelaars om Augmented Reality in hun apps te bouwen. Dankzij de ARKit kunnen appmakers gebruik maken van Apple’s hulpmiddelen voor AR. Met de komst van iOS 11 is de verwachting dat AR meer mainstream gaat worden. Er zijn al een aantal hele toffe voorbeelden die de mogelijkheden van Apple’s tool weergeven.

Tover je huis om tot Ikea-showroom

Ikea is alvast aan de slag gegaan AR en ontwikkelde de app genaamd Ikea Place. Ondanks dat deze app al een paar weken geleden naar buiten kwam, is de hij gisteren nogmaals naar voren geschoven door Ikea. Deze timing is natuurlijk niet toevallig, aangezien hij is voorzien van AR-features die geschikt zijn voor iOS 11. De app maakt het mogelijk om meubels in AR in je huis te plaatsen. Zo doe je dus nooit meer een miskoop! Lees hier meer over de handige app.

ARKit

Voor de klussers onder ons

Nog een handige toepassing van AR in je huis is een app die je helpt bij het opmeten van dingen. De developer SmartPicture maakte een app met de ARKit die met behulp van je camera je keuken of een andere ruimte opmeet. Eerdere meet-apps gemaakt met de Apple’s tool zagen er niet indrukwekkend uit en hadden vaak een weinig accurate meting (een vrij cruciaal punt wanneer je iets wilt opmeten). Deze app ziet er een stuk beter uit. Tip: zet het geluid van de video uit als je geen zin hebt in een sportschool-tune.

Augmented Reality meets Virtual Reality

De Vritual Reality studio Normal heeft een demo gemaakt waarbij een iPad die loopt op iOS 11 beta en een HTC Vive Virtual Reality kit wordt gebruikt voor een vette schilder-demo. In de video zie je dat de gebruiker de Vive draagt en draadloze controllers gebruikt om een afbeelding te schilderen. Op de iPad zie je een geanimeerd poppetje de bewegingen kopiëren en het schilderij schilderen.

Bordspellen zijn verleden tijd

Tijdens de aankondiging van de ARKit eerder dit jaar demonstreerde de development studio Wingnut AR een virtueel slagveld dat kan een voorbeeld is van hoe spellen er in de toekomst uit komen te zien. Voor de demo werd gebruik gemaakt van Epic’s Unreal Engine 4. Ondanks dat de demo zelf niet interactief was, is dit in de toekomst van het next level gamen hoogstwaarschijnlijk wel mogelijk.

ARKit

Weet wat je eet

Deze toepassing van de ARKit is weinig nuttig, maar voor de enorm kieskeurige eters onder ons wellicht wel een oplossing. The Glimpse Group zegt dat Augmented Reality de toekomst van het online bestellen van eten is. Hiermee kun je zien wat je bestelt. Kun je dat ook al niet op een foto?..

We kunnen nog wel even doorgaan met deze lijst.. Er zijn echt ontelbaar en oneindig veel mogelijkheden zijn met Apple’s ARKit. De mogelijkheden die de nieuwe iPhones bieden voor AR zou zomaar eens het duwtje in de rug kunnen zijn voor het mainstream worden van Augmented Reality. Apple verlaagt zeker de technologische drempel voor deze toepassing.

Je hebt straks alleen nog maar een device met iOS 11 nodig om dit ook uit te kunnen proberen. Check hier alles wat je over de nieuwste Apple-gear moet weten.

Reageer op artikel:
Deze vette toepassingen van Apple’s ARKit laten zien hoe big Augmented Reality kan worden
Sluiten