Milton Broen
Milton Broen 4 jan 2016

Vette afbeelding schept een duidelijk beeld van hoe groot het volledige universum is

Door de ontwikkelingen binnen de ruimtevaart worden we elk jaar weer een stukje wijzer over hoe groot ons universum daadwerkelijk is. Deze afbeelding helpt je om een duidelijk beeld te scheppen omtrent hoe groot het universum exact is.

Het complete universum op één foto

Pablo Carlos Budassi, een man die gek genoeg een muzikant is, heeft foto’s en plattegronden van NASA en Princeton gebruikt om uiteindelijk tot zijn sublieme afbeelding te komen. Uiteraard is de foto niet op lineaire schaal, want dan zou je ons zonnestelsel nooit kunnen zien. Daarom is de foto in een oplopende schaal gemaakt. In het midden zie je ons zonnestelsel met onder andere de zon en de aarde. Hoe verder je naar de buitenkant toe gaat des te kleiner wordt de schaal. De vreemde buitenste ring is de plasma die is vrijgekomen tijdens de oerknal.

Het idee

De muzikant is bij het idee gekomen omdat hij voor zijn zoontjes’ verjaardag een hexaflexagon heeft gemaakt en daar uiteindelijk mee is gaan experimenteren. Hij heeft verschillende kijken op de kosmos verwerkt in een hexaflexagon en is uiteindelijk tot deze afbeelding gekomen. Een tof idee om op een duidelijke wijze het volledige universum weer te geven!

Reageer op artikel:
Vette afbeelding schept een duidelijk beeld van hoe groot het volledige universum is
Sluiten