Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 7 jul 2021

Nog een slachtoffer: ViaPlay scoort na Formule 1 nog een megacompetitie

ViaPlay blijft maar de rechten van grote sportcompetities wegkapen. Het heeft al de rechten van de Formule 1 en daar komt nu nog een grote vis bij.

ViaPlay is nog niet actief in Nederland, maar in het eerste kwartaal van 2022 moet daar verandering in komen. De nieuwe streamingdienst heeft flink wat sportrechten opgekocht om de Nederlandse klant te verleiden tot een abonnement.

Viaplay is op rooftocht

De belangrijkste troefkaart voor Viaplay is natuurlijk al de Formule 1. Toen bekend werd dat deze toen nog onbekende partij de rechten wist te veroveren voor de races van Max Verstappen. Het zou er veel voor hebben gehad.

Maar de kapingstocht van Viaplay eindigt niet bij de Formule 1. Later werd ook bekend dat de streamingdienst van de Nordic Entertainment Group andere rechten had binnengehaald. Zo zie je in 2022 daar ook de Duitse Bundesliga en ook de dartswedstrijden van Michael van Gerwen. Nu komt daar nog een grote competitie bij.

Ook de Premier League is nu binnen

Viaplay gaat vanaf 2022 de Premier League uitzenden. De grootste nationale voetbalcompetitie in de wereld heeft ook veel volgers in Nederland. Clubs als Arsenal, Liverpool en Manchester United hebben hier dan ook veel fans. Extra pijnlijk is de overname voor Ziggo Sport. Die partij heeft nog tot het eind van dit jaar de rechten van de Premier League, maar verliest na de Formule 1 weer een grote competitie aan Viaplay.

Wijnaldum sport Apple TV
De Premier League komt naar Viaplay. (Afbeelding: AFP/Javier Soriano)

Overigens kan Viaplay binnenkort mogelijk nog een grote voetbalcompetitie binnenhalen. Zo gaan dit jaar ook nog de rechten voor de Italiaanse Serie A in de verkoop. Eerder viste het overigens naast de rechten voor de Champions League en de Europa League. Deze competities gingen respectievelijk naar RTL en SBS.

Hoeveel gaat het kosten?

Gisteren gaf de Nordic Entertainment Group ook al een hint naar de prijs van de nieuwe streamingdienst. In Polen wordt Viaplay in augustus gelanceerd. Daar kost de streamingdienst omgerekend zo’n 7,50 euro per maand. Mogelijk hanteert het net zoals bij andere grote diensten als Netflix en Disney+ een prijs voor het grootste gedeelte van Europa. Je leest er hier alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nog een slachtoffer: ViaPlay scoort na Formule 1 nog een megacompetitie
Sluiten