Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 10 apr 2018

Victorinox maakt zijn onverwoestbare horloge nog beter

Victorinox is het bedrijf  dat de zwitserse legermessen maakt en is op het moment de enige officiële fabrikant van de alles in één messen. Het bedrijf is daarnaast ook de maker van het I.N.O.X.  horloge, dat als enige  Zwitserse horloge maar liefst 130 extreme duurzaamheidstesten wist te overleven. Victorinox is nu weer terug met een verbeterde uitvoering van het onverwoestbare horloge: de I.N.O.X Carbon Limited Edition.

Horloge inclusief verwijderbare zaklamp

Je zou bijna niet denken dat de I.N.O.X. nog verbeterd zou kunnen worden en toch heeft de Carbon versie nog net wat meer te bieden dan het originele model. Uiteraard heeft ook het nieuwe model de 130 extreme duurzaamheidstests moeten overleven, dus dat zit in ieder geval goed.

Eén van de dingen die is toegevoegd aan de Carbon editie is een exclusieve rubberen bumper, waarin een verwijderbare zaklamp verscholen zit die je via USB weer kunt opladen.

Victorinox I.N.O.X. Carbon horloge

Band van rubber en paracord

Daarnaast heeft het horloge een case van koolstof gekregen die bestand is tegen krassen. Verder komt het horloge met twee verschillende banden. Als eerste is er een rubberen band en als tweede is ook één gemaakt van handgeweven paracord. Het bedrijf lijkt er trots op te zijn deze paracord band in de kleur oranje te leveren.

Het is de kleur die je doet denken aan NASA ruimtepakken en de uitzonderlijke constructie van de Golden Gate Bridge. Daarnaast is oranje ook de kleur die wordt gebruikt om gevaar te voorkomen en je veilig te houden.

Victorinox I.N.O.X. Carbon horloge

Geleverd in shockproof doos met extra zakmes

Je kunt je voorstellen dat het niet een goedkoop horloge is en daarbij zijn van de I.N.O.X. Carbon Limited Edition ook nog maar 1.200 exemplaren gemaakt. Je kunt een hem bestellen met de twee banden voor 990 euro.

Het limited edition horloge wordt dan wel geleverd in een shockproof doos en je krijgt er een speciale editie spartan camouflage mes erbij.

Victorinox I.N.O.X. Carbon horloge

Bestellen in Nederland

Helaas bezorgt Victorinox niet in Nederland. Wel kun je je horloge bijvoorbeeld in Duitsland laten bezorgen en via een doostuurservice zoals Huifkar hem door laten sturen naar je Nederlandse adres. Anders zou je hem ook in de VS kunnen laten bezorgen en in dit artikel lezen hoe je hem dan naar Nederland krijgt.

Je kunt het horloge natuurlijk bij een Nederlandse winkel bestellen. Zo verkoopt horloge.nl de limited edition I.N.O.X. Carbon ook.

Victorinox I.N.O.X. Carbon horloge

Hoewel het Zwitserse zakmes van Victorinox misschien wel het bekendste zakmes is, zijn er natuurlijk ook andere bedrijven die zakmessen maken. Dit Duitse zakmes uit 1880 is bijvoorbeeld ook behoorlijk indrukwekkend en zou misschien zelfs het ultieme zakmes genoemd kunnen worden. Naast de gebruikelijke dingetjes heeft het zelfs een .22 revolver.

HiConsumption

Reageer op artikel:
Victorinox maakt zijn onverwoestbare horloge nog beter
Sluiten