Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 11 januari 2020

[VIDEO] CES 2020: de tofste innovaties van ‘s werelds grootste techbeurs

Het nieuwe jaar is traditiegetrouw afgetrapt in Las Vegas met de CES 2020. Mark was bij ‘s werelds grootste techbeurs checkt wat dé innovaties van 2020 worden. In deze video komen de vijf leukste langs.

Van vliegende auto’s tot tafeltennisrobots en van slimme assistenten tot bizar grote televisies. CES heeft alles wat je als techliefhebber kunt bedenken wel in huis. ‘s Werelds grootste techbeurs in Las Vegas is het toneel van de eerste productaankondigingen van het nieuwe jaar, maar vooral ook van bijzondere innovaties en toekomstmuziek. We kunnen je garanderen dat niet alles wat in deze video langskomt uiteindelijk verkrijgbaar zal zijn. Maakt niet uit: het geeft wel een mooi kijkje op de toekomst van de techwereld.

CES 2020

De Consumer Electronics Show, beter bekend als CES, is de grootste techbeurs ter wereld. Jaarlijks wordt gokparadijs Las Vegas even omgetoverd tot techparadijs Las Vegas. Anders dan de meeste beurzen, richt CES zich meer op de toekomst. Niks is te gek op de beursvloer in Vegas en veel producten zijn meer een toekomstvisie dan iets wat jij en ik ooit in handen zullen krijgen.

Zo kon het gebeuren dat er dit jaar opeens een elektrische auto van Sony op het toneel stond. Hyundai en Uber toonden samen zelfs een vliegende auto, die een voorproefje moet geven op hoe de mobiliteit van de toekomst er wellicht uitziet. Je hoeft niet te verwachten dat jouw Uber-chauffeur volgend jaar opeens in het gevaarte aan komt vliegen, maar misschien bewegen we ons over een jaar of tien wel zo voort. Of misschien ook niet.

CES 2020 Apple
Afbeelding: CES (Afbeelding: CES)

De tofste innovaties

Ben je benieuwd wat er allemaal aangekondigd is op de CES? Check dan zeker even ons CES 2020 archief. Voor nu houden we het bij de tofste innovaties die in Las Vegas te zien waren. Eerdergenoemde Sony-auto is daar zeker een van; al is het maar omdat Sony laat zien veel verder te kijken dan de zoveelste Playstation, Xperia-smartphone of koptelefoon. Verwacht trouwens niet dat je binnenkort moet kiezen tussen een Tesla en een Sony: het bedrijf heeft inmiddels aangegeven dat het niet van plan is auto’s te gaan verkopen.

Iets dat je wél kunt kopen binnenkort is The Wall van Samsung. Een televisie die – de naam zegt het al – gigantisch groot is. 292 inch of 7,4 meter om precies te zijn. Wow! Overigens moet je niet alleen een grote kamer hebben voor dit model, maar ook een grote portemonnee. Toch heb ook jij iets aan deze televisie: hij dient als voorbode voor een nieuwe beeldtechniek genaamd MicroLED. Net als een OLED-scherm, maakt een MicroLED-scherm gebruik van kleine ledjes als pixels. Het verschil is dat de inorganische MicroLEDs veel helderder zijn en niet achteruit gaan in helderheid. Zeg maar dag tegen die ingebrande schermen.

Samsung The Wall CES 2020
The Wall van Samsung, een televisie van 292-inch. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Dan is er nog een Samsung-innovatie die onze aandacht greep: Ballie. Een slimme assistent a-la BB-8 die je overal in huis volgt. Mark vertelt je er alles over in de onderstaande video, en neemt daarbij nog twee andere toffe innovaties van de beursvloer in Las Vegas mee. Enjoy!

Reageer op artikel:
[VIDEO] CES 2020: de tofste innovaties van ‘s werelds grootste techbeurs
Sluiten