Video-contest: de iPhone 6s vs digitale spiegelreflexcamera’s

De iPhone 6s is weer verschillende tweaks ondergaan in vergelijking met de iPhone 6. Hierbij is één van de belangrijke verbeterpunten de camera. Deze kan 4K-beelden schieten en is volgens sommigen de beste smartphonecamera tot nu toe. Maar hoe relateert de iPhone 6s nou als je ‘m vergelijkt met digitale spiegelreflexcamera’s (DSLR)? Wij raden je aan eerst de onderstaande filmpjes voordat je stelt dat dit een onzinnige vergelijking is!

iPhone 6s versus DSLR van Canon

De vraag die wij hierboven stellen is ook een vraag die door PhoneArena werd gesteld. Zij besloten dan ook de proef op de som te nemen en dezelfde beelden te schieten met de twee apparaten. Zij namen hiervoor een Canon Rebel T4i. Ja, dat is niet de nieuwste camera, maar wel een camera die door velen wordt gebruikt en wordt aangeschaft door mensen die op zoek zijn naar een eerste, goede DSLR. Check het filmpje snel om de resultaten zelf visueel te zien.

Meer recent uitgebrachte DSLR

De beelden van hierboven laten zien dat beide camera’s in ieder geval voor gave beelden kunnen zorgen. Maar we vergeleken wel een wat oudere DSLR met de iPhone 6s, één van de nieuwste smartphones die onze wereld kent die ook de nieuwste technologische innovaties kent. Vandaar dat de onderstaande video ook een goede vergelijking is, waar de 6s met een Nikon D750 DSLR wordt vergeleken. En waar we je horen denken dat een vergelijking tussen een smartphonecamera en een DSLR onzinnig is, laat deze video wat anders blijken!

Een onzinnige vergelijking?

Uiteraard weten we dat een DSLR een aantal voordelen heeft waar een smartphone simpelweg niet tegenop kan boksen. Zo is het gebruik van verschillende lenzen en allerlei apparatuur de reden dat DSLR (voor nu) onmisbaar zijn voor de fotograaf. Echter laat de bovenstaande video wel degelijk zien dat een smartphonecamera die 4K-beelden schiet in goede condities de competitie kan wegblazen. Vooral aangezien DSLR blijkbaar niet op eenzelfde tempo door innoveren als de smartphonefabrikanten doen. En met allerlei accessoires zoals lenzen kan de smartphonecamera nu al in lastige situaties goede beelden kieken. Gaat de DSRL verdwijnen? Check de onderstaande producten en accessoires en beantwoord dan de vraag. Het maar zo kunnen dat dat in de toekomst het geval zal zijn, toch?!

Check ook:

Reageer op artikel:
Video-contest: de iPhone 6s vs digitale spiegelreflexcamera’s
Sluiten