[VIDEO] Dit zijn de leukste Nederlandse innovaties van het moment

Begin januari is het weer tijd voor ‘s werelds grootste elektronicabeurs: de CES in Las Vegas. In Amsterdam vond afgelopen week onder de noemer CES Unveiled alvast een preview plaats van de Nederlandse innovaties die straks in Vegas te zien zijn. WANT was erbij en ging op onderzoek uit.

CES Unveiled

De Amerikaanse Consumer Electronics Show heeft een aantal preview-evenementen. Afgelopen week was het tijd voor CES Unveiled Amsterdam, het Nederlandse voorevenement van de CES. Een kleine beurs waar een flink aantal bedrijven hun nieuwste producten laten zien.

Deels nemen de bedrijven die op CES Unveiled staan deel aan de Nederlandse handelsmissie naar de ‘echte’ beurs om daar hun producten aan de hele wereld voor te stellen. Deels staan ze alleen hier de beurs, en kregen we dus een unieke kans om hun nieuwste innovaties te zien. Wat ze in ieder geval allemaal gemeen hebben, is dat het startups zijn die dolgraag hun nieuwe product laten zien.

Nederlandse innovaties

De meeste komen bovendien van Hollandse bodem. Dat maakt dit evenement een unieke kans om te checken wat voor moois ons land eigenlijk allemaal in huis heeft. Daarom gingen wij voor je op zoek naar de leukste Nederlandse innovaties tijdens CES Unveiled.

Misschien wel onze favoriet: de Heatbox. Een broodtrommeltje met ingebouwde stoomoven. Zo kun je overal onderweg een lekkere maaltijd opwarmen. Een acculading is genoeg voor 3 keer warm lunchen.

Heatbox Nederlandse innovaties

Startup Arenar belooft ons te helpen onze dromen te besturen. De iBand+ moet niet alleen zorgen voor een betere slaapkwaliteit, maar kan je ook helpen een zogenaamde lucide droom te hebben. Dat is een droom waarin je door hebt dat je aan het dromen bent, zodat je hem zelf kunt gaan besturen. Klinkt tof, toch?

Ook leuk: NOWI. Dat maakt een klein chipje dat het kleine beetje energie uit bijvoorbeeld een mini zonnepaneeltje kan opschalen zodat het wel bruikbaar wordt. Hoe het werkt snappen wij ook niet, maar handig is het wel. Kleine verbonden apparaten die weinig stroom gebruiken – denk aan een simpele smartwatch of een fitnesstracker – kunnen volgens NOWI volledig op zo’n zonnepaneel werken. Hopelijk kunnen we binnenkort dus een fitnesstracker kopen die je nooit meer hoeft op te laden.

Reageer op artikel:
[VIDEO] Dit zijn de leukste Nederlandse innovaties van het moment
Sluiten