[VIDEO] Door deze techniek lijkt 1917 in één shot geschoten

Als jij onlangs naar 1917 bent geweest dan weet je hoe knap deze oorlogsfilm geschoten is. De scenes zijn namelijk dusdanig aan elkaar gemonteerd dat het lijkt alsof het één lange shot is. Veel kijkers hadden daardoor het gevoel zelf in de film te zitten.

Gezien de opnames voor 1917 op meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk hebben plaatsgevonden bestaat de film in werkelijk niet uit slechts een enkel shot. Youtubekanaal Vox plaatste een tijdje geleden een filmpje waarin wordt uitgelegd welke technieken er allemaal in dit oorlogsspektakel worden gebruikt.

De indrukwekkende techniek achter 1917

Er stonden bij de recente Oscars ceremonie veel interessante films in de spotlight. Zo was er de revolutionaire Zuid-Koreaanse film Parasite, die maar liefst 4 prijzen in de wacht wist te slepen. Toch zullen bijna alle filmliefhebbers het erover eens zijn dat op technisch gebied 1917 veruit de beste inzending was. Cameraman Roger Deakins won daarom ook een Oscar voor zijn prestatie.

Hoe Deakins het eerdergenoemde ”one shot-effect” – natuurlijk in samenwerking met regisseur Sam Mendes – voor elkaar heeft gekregen kun je zien in de video hieronder:

Mocht jij 1917 echter nog niet gezien hebben, dan raden we je aan om dat zo snel mogelijk te doen. Het liefst natuurlijk op groot scherm, zodat de indrukwekkende techniek optimaal tot zijn recht kan komen.

De film heeft rollen voor onder andere George MacKay, Mark Strong en Andrew Scott. Tevens zijn er twee acteurs die je wellicht kent van Game of Thrones, namelijk Dean-Charles Chapman (Tommen Baratheon) en Richard Madden (Robb Stark). Deze laatste zal dit jaar ook te zien zijn in Eternals, een nieuwe film binnen het Marvel Cinematic Universe.

Cats

De titel die vorig jaar als tegenhanger van 1917 gezien kan worden is Cats. Dit omdat deze film (met name op visueel vlak) juist erg tegenviel. Er werd tijdens de Oscars daarom ook een grap gemaakt over dit project, maar die viel niet bij iedereen in goede aarde.

Reageer op artikel:
[VIDEO] Door deze techniek lijkt 1917 in één shot geschoten
Sluiten