Daniel Koster
Daniel Koster 18 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Video neemt de notie dat vrouwen niet kunnen programmeren hilarisch op de hak

Het is grappig om te zien dat de wereld totaal is veranderd, maar ook weer compleet hetzelfde is gebleven. Waar je vroeger zelf koffie moest zetten en energie in een relatie moest steken, kun je dat nu automatiseren. De wereld is daardoor op zijn kop gezet. Echter blijkt dat de wereld toch compleet onveranderd is door de visie op het programmeren. Dit wordt toch vooral als mannenbaan gezien. Iets dat vrouwen minder goed kunnen. Onterecht? Dat liet dit onderzoek al zien. Toch blijft de gedachte bestaan dat vrouwen niet kunnen programmeren. Maar waarom?

Satirische video noemt hilarische redenen dat vrouwen niet kunnen programmeren

De techindustrie is over het algemeen een industrie waar de man wat prominenter aanwezig is. Dat gaat al helemaal op voor het programmeren, wat populairder onder de mannen is. Echter hoeft dat natuurlijk niets te zeggen over het kunnen van de vrouwelijke programmeur. Girls Who Code is een organisatie die dat probeert duidelijk te maken. Nu kun je dat proberen te bewerkstelligen door middel van saaie promotievideo’s. Of dat resultaat heeft is maar de vraag. Je kunt ook een video maken waar je jonge vrouwelijke programmeurs allerlei redenen laat geven dat ze niet kunnen coderen. De argumenten lopen uiteen van hun borsten die afleiden, wimpers die in de weg zitten, emoties die zo instabiel zijn dat het niet mogelijk is om rationeel meer na te denken en te programmeren en meer. Juist, nonsens natuurlijk. Dat maakt de video niet minder grappig én een rake manier om aandacht voor dit probleem te vragen:

Wij hopen dat ook jij doorhebt dat het niet gegrond is om onderscheid te maken tussen mannelijke- en vrouwelijke programmeurs. Als je dat dan wel doet, betrek het dan inderdaad op lichamelijke beperkingen. De bovenstaande video laat echter zien dat dat ook klinkklare onzin is. Iets met spijkers en koppen! Wil je meer weten over de organisatie achter de video? Dat kan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Video neemt de notie dat vrouwen niet kunnen programmeren hilarisch op de hak
Sluiten