Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 6 sep 2018

Elon Musk deelt video van “draak” in de ruimte

De SpaceX Dragon capsule vertrok op 29 juni vanaf het Cape Canaveral Air Force Station in Florida om voorraden te brengen naar naar wetenschappers in de ruimte op het International Space Station. Inmiddels is de capsule alweer een maand geleden vertrokken richting aarde en dankzij Elon Musk mogen we hier ook een klein beetje van meegenieten. Musk heeft namelijk via Twitter een korte SpaceX video gedeeld van het uitzicht in de capsule vanuit het voorste luik.

Terugreis SpaceX Dragon

Op de video is te zien hoe de Dragon capsule de ruimte in glijdt en steeds verder verwijderd raakt van het ruimtestation. We krijgen tegelijkertijd ook unieke beelden te zien van de Aarde, terwijl het draakje zijn terugreis voortzet. De voorraden in de capsule waren bedoeld voor 27 verschillende wetenschappelijke onderzoeken die op het ruimtestation worden uitgevoerd.

Benodigdheden: iPad Air en koffie

Aan boord waren onder andere een iPad Air (erg belangrijk), Death Wish Coffee, vers krabvlees en de Crew Interactive Mobile Companion (CIMON). Dat laatste is een AI robot assistent, welke gepowered wordt door IBM’s slimme assistent Watson. Het klinkt als het begint van spannende een science fiction film, waarin de robot ontaardt en iedereen moet vechten voor zijn leven. Hopelijk gaan de wetenschappers wat saaiere tijden tegemoet.

“Landing” in de Stille Oceaan

De Dragon begon op 3 augustus zijn terugreis (de wetenschappers achterlatend met CIMON) en bereikte twee dagen later de Stille Oceaan op Aarde. Op het SpaceX Instagram account is een foto te zien van hoe de capsule na zijn tweede maandlange missie rustig op een schip wacht om weer teruggebracht te worden naar NASA.

SpaceX Dragon capsule

Volgend jaar menselijke missies

Hoewel de Dragon capsules op het moment gebruikt worden om voorraden de ruimte in te brengen, is het de bedoeling dat er op een gegeven moment ook mensen vervoerd gaan worden. De capsules zullen dan ingezet worden om NASA samen met Boeing’s Starliner te helpen om ruimtevaartmissies over te nemen van de Russia Soyuz. Het Russische contract zou in november 2019 aflopen en Musk zou er vertrouwen in hebben dat de eerste menselijke missies al in April volgend jaar zouden kunnen gaan plaatsvinden.

In de tussentijd kan Musk zich echter beter bezighouden met de Tesla Model 3. Er zouden namelijk weer probleem zijn met de productie van de elektrische auto.

Inverse

Reageer op artikel:
Elon Musk deelt video van “draak” in de ruimte
Sluiten