Beelden van niet afgeronde Star Wars-misdaadserie opgedoken

Voordat Disney Lucasfilm overkocht en met eigen Star Wars projecten kwam had George Lucas al plannen voor een live-action serie die zich in de populaire sci-fi wereld afspeelde. Sterker nog, volgens bronnen had hij al zo’n 100 scripts klaar liggen voor de 400 afleveringen die er moesten komen.

De serie is er helaas nooit gekomen, maar zijn destijds al wel testopnames gemaakt. Dit materiaal blijkt  onlangs ook online gezet te zijn. Uiteraard hebben we het voor jullie opgezocht en in dit artikel verwerkt.

Testbeelden voor serie Star Wars: Underworld

Volgens Lucasfilm producer Rick McCallum moest Star Wars: Underworld een soort misdaaddrama worden in de stijl van The Godfather en Deadwood, maar dan in de ruimte. Al doen de onderstaande beelden ons ook een beetje denken aan Blade Runner:

McCallum geeft aan dat ze destijds gedurfde stappen wilde zetten. Er was bijvoorbeeld een plotlijn bedacht waarin een groepje criminelen ontdekte hoe ze moesten tijdreizen en dit gebruikte om te voorkomen dat Darth Vader aan de macht kwam.

Gezien Lucasfilm op een gegeven moment door Disney werd overgenomen hadden zij ineens zeggenschap over alle Star Wars projecten. Er werd toen helaas besloten om Star Wars: Underworld voorlopig in de ijskast te zetten.

Alsnog in productie?

Huidige Lucasfilm voorzitter Kathleen Kennedy heeft laten weten dat er een kans is dat het project alsnog gemaakt gaat worden. Zo geeft ze aan dat het bedrijf destijds veel tijd in de serie heeft gestoken en ze er graag meer mee zouden willen doen.

Of Disney het hiermee eens gaat zijn is nog maar de vraag. De bovenstaande beelden van Star Wars: Underworld ogen namelijk vrij grimmig, wat misschien niet past bij het kindvriendelijke imago dat Disney zo krampachtig probeert te behouden. Al was The Mandalorian – ondanks Baby Yoda – ook niet de meest luchtige serie.

Meer Star Wars nieuwtjes en geruchten zijn te vinden op deze overzichtspagina.

GeekyTyrant

Reageer op artikel:
Beelden van niet afgeronde Star Wars-misdaadserie opgedoken
Sluiten