Daniel Koster
Daniel Koster Apple 30 dec 2016

Video van Steve Jobs uit 1998 is dé wijze raad die Apple nodig heeft

Zo aan het eind van het jaar kijk je vaak hoe je ervoor staat. Dat doe je uiteraard ook als bedrijf. En als je naar Apple kijkt, dan gaat het voorspoedig. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het vierde kwartaal van 2016, waarin bijna 45 miljard euro omzet werd gemaakt. Maar Steve Jobs legde jaren geleden al uit waarom dit niet de indicator van succes is.

Want ja, het gaat goed met Apple. Qua omzet dan. Op andere vlakken gaat het minder goed. Er speelden softwareproblemen op bij de Watch en de MacBook. De MacBook valt als geheel tegen en ook de iPhone 7 is niet écht vernieuwend te noemen. En dan houden we ons nog stil over de AirPods die maanden te laat waren.

Steve Jobs deelt na al die jaren nog steeds wijze lessen uit

Nu blijkt uit de onderstaande video dat Jobs zijn werknemers hier jaren geleden al voor waarschuwde. Dat je niet de nadruk op winst moet leggen, maar op je producten en het innoveren. Check ‘m vanaf 29:45:

Kortom stelt Jobs dat Apple‘s nummer één prioriteit altijd was om de beste producten op de markt te zetten. Winst maken was ook belangrijk, maar dan altijd om de producten te verbeteren. Totdat ‘ie begon te merken dat dat omdraaide. Apple wilde winst maken, en de kwaliteit kwam op nummer twee.

Luister naar Jobs!

Iets dat je nu ook ziet gebeuren. Dat Apple bezig is met het draaien van goede omzetten en kwartalen, maar de kwaliteit van producten daar onder leidt. Dat is de zere plek van Apple onder Tim Cook. Iets wat moet veranderen, anders gaat het fout.

Reageer op artikel:
Video van Steve Jobs uit 1998 is dé wijze raad die Apple nodig heeft
Sluiten