Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 6 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Videochatten met je Tinder-date kan vanaf later dit jaar

Tinder is voornemens later dit jaar videochatten te lanceren. Je kunt dan één-op-één met elkaar videobellen binnen de bestaande app. Dat heeft Match Group, het bedrijf achter de populaire datingapp, laten weten tijdens een gesprek met investeerders (.pdf).

Op moment van schrijven zijn er weinig details bekend over de nieuwe functie. Maar het feit dat Tinder deze functie krijgt, is nog steeds groot nieuws te noemen. Dit wordt namelijk één van de belangrijkste en grootste functies die toegevoegd worden aan de app en het merk. Het is een enorme onderneming om voor een goede ervaring te zorgen als het om videobellen gaat. Bovendien is het zo dat het ook vaak een online plek is waar veel misbruik plaatsvindt. Daarom is het enigszins vervelend dat er nu geen details beschikbaar gesteld zijn.

Tinder app catfishing
Catfishing op Tinder. (Afbeelding: Tinder)

Videobellen met je Tinder-date

Als het om videochatten gaat, dan kan het heel moeilijk zijn om misbruik en intimidatie vast te stellen. Dat lukt bij geschreven berichten veel beter, omdat je er een algoritme op kunt loslaten. Hoe Tinder hier straks mee omgaat, is nog niet duidelijk. Mogelijk bouwt het team zijn eigen systeem die beelden kan analyseren (hopelijk zonder de privacy van gebruikers in het geding te laten komen). En anders kan er natuurlijk geleund worden op third-party oplossingen. Verder moeten gebruikers misschien ook even wennen aan de nieuwe optie.

Ook heeft Tinder een update gegeven over het gebruik van de app tijdens de aanhoudende pandemie. Vrouwen van onder de dertig swipen tot 37 procent meer dan voor de coronacrisis. Ook worden er veel meer berichten gestuurd door gebruikers van de app. Er is helaas ook slecht nieuws: er zit namelijk een daling in het aantal betalende gebruikers. Desondanks is het zo dat wanneer we kijken naar dezelfde periode van vorig jaar, dat aantal nog steeds hoger is. De schade lijkt dus nog beperkt te blijven, zoals het er nu naar uitziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Match Group (.pdf)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Videochatten met je Tinder-date kan vanaf later dit jaar
Sluiten