Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 30 nov 2017

Voor deze spectaculaire videoclip zijn meer dan 550 printers en duizenden vellen papier gebruikt

Heb jij ooit zo veel printers bij elkaar gezien? Voor de videoclip van OK Go’s nieuwe track Obsession zijn maar liefst 567 printers in werking gezet. Wat een beelden!

Ok Go komt weer met briljante videoclip

De Amerikaanse band Ok Go staat voornamelijk bekend om hun briljante videoclips. Een aantal van hun eerdere videoclips waren al briljant, waarvan de bekendste misschien wel de videoclip met de loopbanden. Ook deze video die vol zit met optische illusies, deze met spectaculaire high-tech eenwielers, of deze video die is opgenomen in slechts 4.2 seconden zijn werkelijk geniaal. Het komt dan ook niet als een verrassing dat de video voor hun nieuwe nummer weer een meesterwerk is geworden.

Voor de nieuwe videoclip van Ok Go wordt een achtergrond gecreëerd door printers en printpapier, die wat weg heeft van een kaleidoscoop. Er zijn in totaal 567 printers gebruikt voor deze clip en de band heeft twee weken in Japan gezeten om de perfecte techniek voor de werking van de apparaten uit te vogelen. Het resultaat mag er zeker wezen!

OK Go maakt één ding wel kenbaar: tegen de tijd dat jij deze beelden ziet is het papier alweer gerecycled én de opbrengsten van de track worden geschonken aan Greenpeace. Uitstekend.

Wel saai hoor, een printer die papier print. Deze 3D-printer print namelijk pannenkoeken. Kijk, daar heb je echt wat aan!

Dit artikel verscheen als eerste op Froot.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Voor deze spectaculaire videoclip zijn meer dan 550 printers en duizenden vellen papier gebruikt
Sluiten