Videogesprekken WhatsApp ondersteunen 8 man: update nu beschikbaar

Het is vanaf nu mogelijk om een videogesprek met zeven andere mensen te beginnen op de populaire berichtendienst WhatsApp. Op moment van schrijven geldt dit helaas wel alleen voor de mensen die iOS gebruiken. Android-gebruikers moeten dus nog even wachten tot ze met meer mensen kunnen videobellen.

Het is slechts een paar dagen geleden dat de populaire communicatiedienst WhatsApp aankondigde bezig te zijn met de uitbreiding van de videobelmogelijkheden. Sindsdien zijn er een aantal beta’s verschenen voor zowel Android als iOS, waarmee gebruikers de nieuwe functie alvast konden uitproberen. Leuk voor jou, handig voor het bedrijf: want zo kunnen bepaalde problemen vroegtijdig getackeld worden. Echter, vanaf nu kan iedereen met een (moderne) iPhone de update verwachten en daardoor videobellen met tot zeven andere mensen.

WhatsApp videobellen
Met acht man videobellen op WhatsApp. (Afbeelding: Facebook)

Download de update voor WhatsApp

De update wordt vanaf nu uitgerold naar iedereen. Wees dus niet getreurd als je nog geen notificatie ontvangen hebt: vroeg of laat ben je aan de beurt. En anders kun je nu alvast naar de App Store gaan om te checken of de update beschikbaar is. Zodra je de update binnengehaald hebt en een gesprek begint (met video of alleen geluid), dan krijg je ook een belangrijke boodschap in beeld te zien. Het bellen is namelijk van eind tot eind versleuteld en daardoor goed beveiligd. Je weet zo zeker dat niemand zomaar kan meekijken of meeluisteren.

Met deze update gaat WhatsApp natuurlijk de concurrentie aan met allerlei andere apps waarmee je tegenwoordig kunt videobellen. Niet heel vreemd nu het gros van de mensen thuiszit. Populaire apps van dit moment zijn Houseparty, Zoom, Skype en Google Duo (en meer). Echter, een aantal diensten lijkt toch (nog steeds) een gevaar te vormen voor je privacy, dus lees je goed in voordat je iets installeert en gebruikt. Ondertussen moeten Android-gebruikers nog even wachten op de update. Wanneer die arriveert, is helaas niet bekendgemaakt.

App Store

Reageer op artikel:
Videogesprekken WhatsApp ondersteunen 8 man: update nu beschikbaar
Sluiten