Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 feb 2018

Zo weet je altijd wat er nieuw is op Videoland, Netflix en Pathé Thuis

Tien jaar geleden waren streamingdiensten nog pure magie. Vaak was je simpelweg afhankelijk van wat tv-zenders te bieden hadden, of kocht je een DVD. Anno 2018 zet je een van de talloze streamingdiensten aan en kijk je jouw favoriete serie of film. Daarbij kun je kiezen uit een gigantische bibliotheek. In Nederland zijn Videoland en Netflix de twee grote namen op dit gebied. 

Wat is er nieuw op Netflix, Videoland en Pathé Thuis?

Ja, meestal hebben we het over Netflix, maar ook Videoland verdient aandacht. De streamingdienst van RTL heeft naast de gebruikelijke shows van RTL ook een hoop internationale films en series. Soms zelfs eerder dan Netflix. Voor beide diensten geldt dat het pittig is om bij te houden wat er nieuw is.

Niet alleen worden er elke week tientallen titels toegevoegd, maar ook verdwijnt er een hoop. Bovendien wordt het allemaal niet chronologisch getoond. Dat is een voordeel: je krijgt vaak enkel te zien, wat bij jou past. Dat doet het overzicht echter geen goed. Voor je het weet heb je helemaal niet door dat die ene documentaire er eindelijk op staat, die je al maanden wilde checken.

Just Watch Netflix Videoland

Gelukkig is er een oplossing. Er zijn talloze websites die bijhouden wat er nieuw is op Netflix. Zelden hebben ze echter ook de Nederlandse bibliotheek. Jij hebt namelijk beschikking tot hele andere content dan bijvoorbeeld een Australische abonnee. Bovendien draaien dat soort websites altijd puur om Netflix. Wat nou als je ook Videoland, of Pathé Thuis hebt? Of als je alleen de nieuwe kindercontent op Netflix wilt zien?

Just Watch

Maak kennis met Just Watch. Wij kwamen deze nieuwe tool onlangs tegen, en kunnen nu al niet meer zonder. Het idee is simpel: je kiest een aantal streamingdiensten en je land, en vervolgens krijg je een chronologisch overzicht van nieuwe films, series en documentaires. Allemaal netjes gepresenteerd. Door op een titel te klikken krijg je meteen een beschrijving en trailer te zien. Inclusief scores van bijvoorbeeld IMDb.

Just Watch Netflix Videoland

Pathé Thuis, Videoland, Netflix maar ook diensten zoals Amazon Prime staan erbij. Het toffe is dat je ook op genre, score en type content kunt sorteren. Zo is het niet alleen een chronologisch overzicht van toevoegingen, maar ook een overzichtelijke manier om je streamingdiensten te verkennen. Een aangename verrassing in een landschap met tools die puur op Amerika zijn gefocust! Check hier welke films en series binnenkort naar Netflix komen.

Reageer op artikel:
Zo weet je altijd wat er nieuw is op Videoland, Netflix en Pathé Thuis
Sluiten