Zijn dit soort actievideo’s de reden waarom GoPro niet goed gaat?

Als je GoPro zegt dan denk je al snel aan woorden als actie, sport en extreeeeeme. Met deze kenmerken maakt GoPro zelf ook de vetste filmpjes. Maar hoe zit dat met de gemiddelde consument? Wat filmen zij nou met een GoPro? En heeft dit te maken met de lage beursgang van het bedrijf?

De actieve rol van GoPro

Naar ons idee is iedereen wel bekend met de actievideo’s van GoPro zelf. Zo niet, grijp dan nú je kans door deze video te kijken die met de GoPro HERO5 en de Karma drone is geschoten.

Vet hè? En dan nu het heikele punt: hoe herkenbaar was dit voor jou? Hoeveel dingen die in de video voorbijkomen maak jij mee? Vrij weinig, toch? Je wilt het waarschijnlijk wel, maar de kans dat je dit allemaal gaat doen is vrij klein. De kans is groot dat jij geen professionele surfer, snowboarder, motorcrosser, lid van een succesvolle band of iemand die met het gehele gezin die wereld rondreist in een Volkswagenbus bent.

GoPro of NoPro

Als jij een GoPro koopt, dan doe je dat met een reden. Je gaat bijvoorbeeld reizen. Super vet om dat op beeld te hebben! En dan ben je thuis. Wat dan? Dan gebruik je ‘m niet meer dagelijks. Jouw dag en beroep zien er waarschijnlijk minder cool uit op film dan die van een surfer. In de onderstaande video zie je voor welk soort filmpjes de GoPro het meest wordt gebruikt:

En als je dan toch iets vets gaat doen, pakt het meestal ook anders uit. De verwachting en de realiteit zijn vaak iets anders.

Realiteit versus verwachtingen

Naar ons idee is dat het probleem. GoPro gooit zijn eigen glazen een beetje in met hun eigen beelden. Natuurlijk zijn ze vet en worden we er enthousiast van. Maar wij simpele zielen kunnen gewoon niet snel zulk soort video’s maken. De realiteit past niet bij de verwachtingen. Consumenten beseffen dit meestal pas nadat ze de GoPro hebben gekocht.

GoPro schrikt met deze beelden ook bepaalde consumenten af. Al die video’s zijn zo cool. Het strijkt een beetje in tegen ons eigen bestaan. Je gaat je afvragen wat jij meemaakt dat past bij GoPro. Is dat antwoord ‘weinig’, dan zul je niet snel overgaan tot een aankoop. Terwijl je genoeg dingen meemaakt die misschien niet stoer zijn, maar je desalniettemin graag op film zou willen hebben. En o ja, er zijn natuurlijk ook andere redenen waarom het logisch is dat GoPro langzaam uitsterft.

Reageer op artikel:
Zijn dit soort actievideo’s de reden waarom GoPro niet goed gaat?
Sluiten