Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 okt 2020

Vier Halloween in Fortnite met het Fortnitemares-evenement

De laatste schreven we op het gebied van Fortnite vooral over de strijd tussen Apple en Epic. Dan zou je bijna vergeten dat de game nog altijd door miljoenen gamers wordt gespeeld.

En deze week kent Fortnite een interessante update. Het is namelijk bijna Halloween en dat is voor gamemakers vaak het moment om iets speciaals te doen met hun game. In dit geval gaat het om Fortnitemares.

Fortnitemares in Fortnite

Fortnitemares is natuurlijk een leuke knipoog naar nightmares, oftewel nachtmerries. Dit jaar draait het in het Halloween-evenement om de terugkeer van Midas, die in het vorige seizoen een belangrijke rol speelde. Deze keer komt hij terug uit de dood. Samen met een paar handlangers claimt hij hetgeen terug wat ooit The Agency was. Tijdens het Fortnite-evenement volg je hem in zijn voetsporen en jaag je op zijn handlangers, maar ook op andere personages.

Wanneer je tijdens Fortnitemares Nitemare Royale in Fortnite speelt en in Solo, Duos of Squads wordt uitgeschakeld, dan is het niet helemaal voorbij. Je keert dan namelijk terug als een Shadow. Als zo’n personage kun je het opnemen tegen andere spelers en hen proberen uit te schakelen. Het leuke daarbij is dat je beschikt over speciale krachten. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om het ‘lichaam’ van een voertuig over te nemen en op die manier lekker los te gaan.

Speciale wapens

Naast zoiets als de nieuwe modus, krijg je tijdens het Fortnitemares-evenement in Fortnite ook toegang tot nieuwe wapens en voorwerpen. Zo krijg je te maken met de Pumpkin Rocket Launcher, een Fiend Hunter Crossbow, kun je je verplaatsen op een bezem en heeft Midas een nieuwe uitvinding gelanceerd. De Shadows in de game zijn daarnaast ook nog zo vriendelijk om snoep mee te geven. Het nieuwe evenement is sinds gisteren begonnen en loopt tot en met 3 november. Meer over dit evenement vind je op de officiële pagina.

Reageer op artikel:
Vier Halloween in Fortnite met het Fortnitemares-evenement
Sluiten