Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 mei 2019

Plottwist: Vier nieuwe Harry Potter boeken aangekondigd!

Het is ondertussen een ware meme dat J.K. Rowling haar Harry Potter-serie niet met rust kan laten. Al die jaren na de publicatie van het laatste deel slingert ze nog geregeld nieuwe details en antwoorden op Twitter.

Nieuwe Harry Potter boeken

Voor de echte fans is er goed (of slecht) nieuws: er komen vier nieuwe Harry Potter boeken! Het gaat om een serie aan korte e-books (rond de 70 pagina’s), die vanaf juni uit gaan komen. Elk deel duikt in een vak dat de leerlingen aan Zweinstein moeten volgen:

  • Harry Potter: A Journey Through Charms and Defense Against the Dark Arts
  • Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology
  • Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy
  • Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures.

Verwacht dus geen nieuwe avonturen met Potter zelf, al is zijn naam handig in de titel verwerkt. De boekjes geven achtergrond bij de films en boeken die we allemaal kennen. Wie weet krijgen we meer te weten over het ontstaan van de Patronus!

Harry Potter boeken

De Harry Potter serie ging meer dan twintig jaar geleden van start. De boeken zijn in meer dan tachtig talen vertaald. Het laatste deel kwam in 2007 uit, ondertussen alweer twaalf jaar geleden. De Britse schrijfster heeft sindsdien meermaals bevestigd dat er geen nieuwe boeken meer zouden komen.

Met Harry Potter and the Cursed Child en Fantastic Beasts and Where to Find Them heeft ze technisch gezien al met die belofte gebroken. Ach, wat maakt het ook uit. Als je het als fan bij de originele boekenserie wilt houden, dan moet je deze nieuwe e-books vooral lekker negeren. De rest van ons kan op 27 juni Apple Books openen, want dan komen ‘A Journey Through Charms and Defense Against the Dark Arts’ en ‘A Journey Through Potions and Herbology’ uit, voor slechts 2,99 dollar.

🔥Check ook: Dit zijn alle top 22 Marvel films gerangschikt, van slechtst naar best

Reageer op artikel:
Plottwist: Vier nieuwe Harry Potter boeken aangekondigd!
Sluiten