Ilona Braam
Ilona Braam Nerdy Stuff 5 mei 2019

WANT to Have: vijf beste 4K televisies voor een klein budget

Waar we als mens vroeger genoegen moesten nemen met lompe zwart/wit televisies, zijn we inmiddels al een stuk verder en worden tv’s steeds slanker met een steeds hogere resolutie. De 4K televisie is tegenwoordig gelukkig niet meer weggelegd voor mensen die bereid zijn om een fortuin uit te geven en als je nog op zoek bent naar een nieuw exemplaar, hebben we vijf betaalbare modellen voor je op een rijtje gezet.

Philips 50PUS6703 – Ambilight

De Philips 50PUS6703 is uitgerust met een 50 inch scherm en is naast een 4K televisie ook een smart tv. Dat betekent dat je via de tv toegang hebt tot verschillende apps, games en ander online entertainment. In de Philips App Gallery vind je behoorlijk wat apps om mee aan de slag te gaan en in een overzichtelijk menu krijg je al je favoriete content te zien. Daarnaast is het apparaat uitgerust met de Ambilight technologie van Philips, welke ervoor zorgt dat de muur achter het scherm verlicht wordt met de kleuren van je favoriete films of series. Dit zou een rustgevend effect hebben op je ogen wanneer je in het donker kijkt en zorgt natuurlijk meteen ook voor sfeervolle verlichting. Een nadeel aan de tv is helaas wel dat hij geen draaibare voet heeft om de kijkpositie in te stellen.

Philips 50PUS6703 4K televisie

Prijs: 484 euro

Samsung UE43NU7020

Dan gaan we verder naar Samsung en wel naar de Samsung UE43NU7020 4k televisie. Deze heeft een beelddiagonaal van 43 inch en is uitgerust met het Tizen besturingssysteem om aan de slag te gaan met internet, apps en live televisie. In één menu kun je makkelijk schakelen tussen verschillende websites, aangesloten apparaten en apps, zoals YouTube. Als je overigens je bedrade koptelefoon zou willen aansluiten, zou je daar wel een omweg voor moeten vinden. De televisie heeft namelijk geen hoofdtelefoon aansluiting.

Samsung UE43NU7020 4K televisie

Prijs: 429 euro

LG 49UK6300

Ook LG heeft mooie en betaalbare 4k televisies in het assortiment, waaronder de LG 49UK6300. Hierop geniet je van je Netflix binges van een 49 inch scherm en als besturingssysteem wordt WebO 3.5 gebruikt. Ook hiermee kun je aan de slag met verschillende apps, games en websites en om je apparaten aan te sluiten zijn er drie HDMI-poorten.

LG 49UK6300 4K televisie

Prijs: 479 euro

Sony KD-43XF7004

Ook de Sony KD-43XF7004 is een mooie 4K televisie en komt met een 43 inch scherm, wat overeenkomt met een beelddiagonaal van 109 cm. Net zoals de andere televisies op de lijst gaat het om een smart tv en kun je dus via wifi aan de slag met je apps en games. De televisie is in het bijzonder handig voor gamers, dankzij de lage input lag. Dat zorgt ervoor dat er maar een minieme vertraging zit tussen wat je met je controller doet en de acties in je game, zodat je bijvoorbeeld sneller kunt reageren op een aanval. Verder vind je ook hier drie HDMI-poorten voor je randapparatuur.

Sony KD-43XF7004 4k televisie

Prijs: 499 euro

Philips 55PUS6503 4K televisie

We sluiten de lijst af met de 55 inch Philips 55PUS6503. Deze 4k televisie is vergelijkbaar met het andere Philips toestel bovenaan de lijst. Het apparaat komt met een iets groter scherm, maar heeft geen Ambilight feature. Je kunt hem aansluiten op je wifi-netwerk om vervolgens bezig te gaan met websites, apps en games. Verder zijn er drie HDMI-poorten voor bijvoorbeeld je Blu-ray speler, Playstation en Chromecast en heb je helaas dezelfde beperking van de voet, die je niet kunt draaien.

Philips 55PUS6503 4K televisie

Prijs: 471 euro

Natuurlijk kun je ook op zoek gaan naar een tweedehands model op bijvoorbeeld Marktplaats. Als je dat van plan bent, moet je wel even op deze dingen letten voordat je iets koopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT to Have: vijf beste 4K televisies voor een klein budget
Sluiten