Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 17 feb 2019

Vijf AliExpress accessoires voor je Apple Pencil

De Apple Pencil bestaat al wat jaren en werd voor het eerst aangekondigd in 2015 samen met de iPad Pro van dat jaar. Het digitale “potlood” lijkt echter pas vanaf vorig jaar een stuk populairder te zijn geworden, toen hij gelanceerd werd  met de nieuwe iPad Pro die je tegenwoordig echt kunt zien als een compacte computer. Mocht je de Apple Pencil gebruiken, dan weet je dat de stylus toch wel een paar onhandigheden heeft. Met deze vijf AliExpress accessoires los je die echter gewoon op voor een appel en een ei.

Anti-glibber sleeve

Eén van de problemen van de Apple Pencil is dat het een nogal glad ding is, waardoor je hem niet altijd even lekker vast kunt houden tijdens het schrijven of tekenen. Gelukkig is daar eenvoudig iets aan te doen in de vorm van een sleeve. Bij AliExpress vind je een berg aan verschillende siliconen sleeves voor je de stylus, waardoor hij niet meer door je vingers glijdt en minder makkelijk van de tafel rolt (als je een oude hebt).

AliExpress Apple Pencil sleeve

Prijs: vanaf 1,53 euro

Apple Pencil dock

Iets anders dat ze bij AliExpress voor je Apple Pencil hebben, is een handig dock. Hierin kun je niet alleen je Pencil bewaren, zodat je hem niet kwijtraakt, maar hij laadt hem meteen ook nog voor je op. En omdat het alom bekend is dat je na het opladen dat achterkantje weer kwijt bent, is er zelfs ook nog een gaatje om die in op te bergen tijdens het opladen.

AliExpress Apple Pencil dock

Prijs: 10,74 euro

Extra dikke tip

Hoewel je in tekenprogramma’s zoals Adobe’s Illustrator Draw makkelijk even de dikte van je stift of kwast in kunt stellen, is het soms toch ook fijner om sowieso een dikkere tip bij de hand te hebben. Natuurlijk kun je ook met je vingers aan de slag, maar dat betekent doorgaans dat je hand ook om de zoveel tijd zomaar mee tekent. Een andere oplossing is een AliExpress kapje voor de achterkant, waarmee je ook gewoon aan de slag kunt. Hierdoor krijg je een wat dikker oppervlakte om mee te tekenen, wat af en toe toch fijner kan zijn dan dat dunne potlood puntje.

AliExpress Apple Pencil cap

Prijs: 1,78 euro

Case om mee te nemen

Een iPad is bedoeld om lekker met je mee te nemen, maar  we weten allemaal dat je iets als een potlood maar al te snel kwijt raakt onderweg. Om dit te voorkomen met je Apple Pencil, kun je voor een handige case gaan. Bij AliExpress hebben ze fijne cases met een elastiek, zodat je je Pencil meteen om je iPad of iPad Pro kunt bewaren. Zo houdt je ze samen en bestaat er geen kans dat je per ongeluk op de stylus gaat zitten of dat hij gewoonweg verdwijnt in je tas.

AliExpress Apple Pencil case

Prijs: 1,34 euro

Extra punten

Dan is het helaas ook nog zo dat je om de zoveel tijd wel weer een nieuwe tip kunt gebruiken. Je krijgt al een extra “potlood punt” bij je Pencil, maar na een tijdje is ook die “op”. Gelukkig kun je ook bij AliExpress terecht om nieuwe tips te scoren en ben je daar niet zo gek veel geld aan kwijt. Het zijn wel kleine dingen, dus pas op dat je ze niet kwijtraakt nog voordat je de kans hebt gekregen om ze op je Apple Pencil te schroeven.

AliExpress Apple Pencil tips

Prijs: 2,20 euro

Bij AliExpress vind je natuurlijk nog veel meer dan alleen wat Apple Pencil accessoires en wij vinden het maar al te leuk om aan de slag te gaan met allerlei gadgets. Zo zijn we op onderzoek uitgegaan naar wat je precies hebt aan deze goedkope must-have gadgets van AliExpress.

Reageer op artikel:
Vijf AliExpress accessoires voor je Apple Pencil
Sluiten